Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν το νησί, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και στα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός.

Στο μεταξύ, μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαδικασίες για την κατασκευή των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων προκειμένου να αποτραπούν πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα τους επόμενους μήνες.

Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ συναντήθηκε χθες με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Νικήτα Φραντζεσκάκη, με τον οποίο συζήτησε την επίσπευση όλων των απαραίτητων διαδικασιών και εργασιών και όπως είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ζήτησε να αντιμετωπιστούν τα γρεφειοκρατικά ζητήματα προκειμένου να ολοκληρωθούν στην ώρα τους τα αντιπλημμυρικά έργα.

«Οι μελέτες να εκπονηθούν από την πλευρά της πολιτείας και οι αναθέσεις να γίνουν το συντομότερο δυνατόν. Να γίνει ότι και στην περίπτωση της Χαλκιδικής, όπου η πολιτεία ανέθεσε σε συνεταιρισμούς υλοτόμων να κάνουν τα απαραίτητα κορμοπλέγματα, που είναι μέρος των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θάσου.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ, αναφερόμενος στο θέμα της καταβολής των 150.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών, είπε ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν για ορισμένα πρώτα έξοδα, όπως είναι η τροφοδοσία καυσίμων των στρατιωτικών οχημάτων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρξει και συνέχεια, διότι αναφερόμαστε σε έργα με μεγάλο κόστος».

Ο δήμαρχος Θάσου, ανέφερε, επίσης, ότι χθες, σε επικοινωνία που είχε με στελέχη του Γ’ Σώματος Στρατού ζήτησε και άλλα μηχανήματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα πριν από τις φθινοπωρινές βροχές.