Οι σπουδές σε ένα τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στοχεύουν στο να καταστήσουν τους σπουδαστές μετά το πέρας των σπουδών ικανά στελέχη οργανισμών ιδιωτικού ή και δημοσίου χαρακτήρα, που με την επιστημονική τους γνώση θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία του οργανισμού. business4 Μέσω των σπουδών τους στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, οι απόφοιτοι έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες επιστημονικές αλλά και εφαρμοσμένες γνώσεις και δεξιότητες, απαραίτητες για το κτίσιμο της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται τόσο στον ελληνικό χώρο όσο και το εξωτερικό. business1 Δεξιότητες σχετικά με τον επιχειρησιακό προγραμματισμό, την λήψη αποφάσεων, την κατανομή πόρων του οργανισμού,- ανθρώπινων και υλικών- , την ανάλυση οικονομικών δεδομένων και πληροφοριακών στοιχείων που οφείλει το διοικητικό στέλεχος να λαμβάνει υπόψη, κατά τον σχεδιασμό και   στρατηγική υλοποίησης στόχων της επιχείρησης ή του οργανισμού, αποτελούν μόνο μερικές από τις έννοιες που οι σπουδαστές με επιστημονικό τρόπο καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη, κατά την διάρκεια των σπουδών τους. Οι σπουδές προσφέρουν την δυνατότητα στους υποψηφίους να διαμορφώσουν την επαγγελματική τους προσωπικότητα, ώστε με την ολοκλήρωσή  τους, να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την ανταγωνιστική αγορά εργασίας με τέτοιο τρόπο, που να προσφέρουν με τη παρουσία τους και το έργο τους από την θέση ευθύνης που θα τους ανατεθεί, στην επιτυχή υλοποίηση των στόχων της επιχείρησης ή του οργανισμού. business3 Η ελληνική οικονομία, μέρος της ευρωπαϊκής, διέρχεται περίοδο οικονομικής κρίσης με σημαντικές αρνητικές συνέπειες τόσο στα οικονομικά μεγέθη, αλλά και στο πως μέσω της λειτουργίας της οικονομίας τα μεγέθη επηρεάζουν την καθημερινότητα του μέσου Έλληνα. Η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει μέσω μεταρρυθμίσεων στον τρόπο λειτουργίας όλων των συντελεστών της οικονομικής δραστηριότητας. business6 Οι επιχειρήσεις και οργανισμοί, το κράτος, οι καινοτομικές προσπάθειες, η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις αποτελούν ενδεικτικά ενέργειες και φορείς που μπορούν να συντελέσουν στην διέξοδο από την τρέχουσα κρίση. Κάθε ένας από τους φορείς και τις ενέργειες αυτές απαιτεί στελεχιακό δυναμικό, άριστα καταρτισμένο με σύγχρονες και επικαιροποιημένες  επιστημονικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες στο οποίο μπορεί να επιφορτισθεί η ευθύνη της υλοποίησης του τεράστιου έργου που η ελληνική οικονομία απαιτείται να αναλάβει.

BCA Business College

business2 Το BCA Business College με 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και εμπειρίας στην ιδιωτική εκπαίδευση αποτελεί τον πρώτο φορέα που εισήγαγε ακαδημαϊκές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Η συνεργασία του με το Plymouth University της Βρετανίας στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πανεπιστημιακών προγραμμάτων στον τομέα της Διοίκηση Επιχειρήσεων, αποτελούν την απαραίτητη εγγύηση για όποιον θα επιθυμούσε να σπουδάσει την επιστήμη της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του BCA Business College προσφέρει Προπτυχιακά Προγράμματα, Bachelor of Science, αλλά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα, Master of Arts, Master of Science και Master in Business Administration – MBA.

Προπτυχιακά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά Προγράμματα

Χαρακτηριστικά του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων

business5

  • Οι απόφοιτοι των προγραμμάτων απορροφούνται από την αγορά εργασίας κατά ποσοστό 80%. Ποσοστό που αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της αγοράς εργασίας στους αποφοίτους του BCA Business College.
  • Το ακαδημαϊκό προσωπικό του BCA ανέρχεται σε 95 συνεργάτες που συνδυάζουν την ακαδημαϊκή έρευνα και εμπειρία με την γνώση της αγοράς στην οποία συμμετέχουν ως στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων.
  • Το BCA συμμετέχει σε κοιτίδα επιχειρηματικότητας για νέους επιχειρηματίες και είναι ο πρώτος εκπαιδευτικός φορέας που σε συνεργασία με το Plymouth University προσφέρει Προπτυχιακό Πρόγραμμα, που στοχεύει στην δημιουργία αποφοίτων με κουλτούρα και έμφαση την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.
  • Έχει ιδρύσει Ακαδημαϊκό Συμβούλιο που απαρτίζεται από διαπρεπείς επιχειρηματίες, οι οποίοι παρέχουν την δυνατότητα γνώσης των αναγκών της αγοράς σε δεξιότητες και ικανότητες στελεχιακού δυναμικού.
  • Τα Προπτυχιακά Προγράμματα παρέχουν την απόκτηση πτυχίου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά και εξειδικευμένων πτυχίων όπως Marketing, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία, Λογιστική & Χρηματοοικονομικά.