Σύντομα θα υπάρξει διόρθωση στο θέμα της μείωσης των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος της Βιολογίας -κατά μία ώρα- στα σχολεία και μια συνολική βελτίωση και στον τρόπο με τον οποίο γίνεται, ώστε να προσαρμοστεί στα διεθνή πρότυπα, διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9».

Βιολόγος ο ίδιος ο κ. Παντής επισήμανε: «Η Βιολογία είναι η επιστήμη του 21ου αιώνα. Είναι μια αλλαγή (σσ: η μείωση κατά μία ώρα) που έγινε φέτος και νομίζω ότι θα διορθωθεί την επόμενη χρονική περίοδο» δήλωσε ο κ. Παντής και πρόσθεσε:

«Πέρα απ΄ αυτό θα γίνουν μεγαλύτερες αλλαγές, όπου στόχος θα είναι από τη μεθεπόμενη χρονιά να προβλέπονται μεγάλες αλλαγές όχι μόνο στις ώρες, αλλά και στον τρόπο διδασκαλίας. Το μεγάλο στοίχημα για τη Βιολογία δεν είναι μόνον οι ώρες, αλλά και ο τρόπος που γίνεται το μάθημα. Να μάθουν τα παιδιά μέσα στο σχολείο, να δούνε και λίγο εργαστήριο να δούνε και λίγο πείραμα.

Πρέπει να αλλάξει το βιβλίο της Βιολογίας, γιατί είναι 5-6 χρόνων και μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει αλλάξει και η Βιολογία. Πρέπει να δούμε μια συνολική μεταβολή, μια συνολική αλλαγή. Συνολική βελτίωση του μαθήματος της Βιολογίας σε σύντομο χρονικό διάστημα και προσαρμογή στα διεθνή πρότυπα».