Την «απαράδεκτη ενέργεια του υπουργού Παιδείας να καταστρατηγήσει όλη τη διαδικασία για την επιλογή των νέων συντονιστών εκπαίδευσης εξωτερικού, επικυρώνοντας αυθαίρετα και επιλεκτικά μόνο τους 6 από τους 11 πίνακες, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με την προκήρυξη και την πράξη του συμβουλίου επιλογής» καταγγέλλει η Δημοκρατική Συνεργασία.

Όπως σημειώνει ακόμη, «η επιλεκτική επικύρωση των πινάκων, δύο ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών, μόνο για Βερολίνο, Μόναχο, Τορόντο, Μαριούπολη, Κάιρο και Μελβούρνη και η μη επικύρωση για τις θέσεις του Λονδίνου, Βρυξελλών, Μπουένος Άιρες, Γιοχάνεσμπουργκ και της Νέας Υόρκης δικαιολογημένα γεννά τις παρακάτω σκέψεις:

· Ότι οι συντονιστές για τις «κομμένες» θέσεις δεν ήταν κομματικά αρεστοί στον Υπουργό

· Ότι δεν θέλει να αλλάξει τους υπάρχοντες συντονιστές, ενώ η θητεία τους έχει λήξει, έπειτα και από πιέσεις, που πιθανώς ασκήθηκαν, από εξωθεσμικούς παράγοντες για να παραμείνουν παράνομα στις θέσεις τους.

«Oι παραπάνω σχεδόν αυτονόητες υποψίες έρχονται να επιβεβαιωθούν από το “αυτοκρατορικό” διάγγελμα του γενικού γραμματέα κ. Χασάπη σε ηλεκτρονική εκπαιδευτική εφημερίδα. Πέρα από τις υπερβάσεις των δικαιωμάτων και των κανόνων που προσδιορίζονται από τη θέση του και τις αρμοδιότητές του, είναι οφθαλμοφανές ότι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου προχώρησε χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, σε ωμή παρέμβαση αλλά και αμφισβήτηση του τρόπου που λειτούργησε το συμβούλιο επιλογής των υποψήφιων συντονιστών, που ορίστηκε από τον σημερινό Υπουργό Παιδείας, προσβάλλοντας κι απαξιώνοντας την εγκυρότητα, το κύρος και το αδιάβλητο της διαδικασίας, χωρίς καν να αντιλαμβάνεται ότι με τον τρόπο αυτό στην ουσία αμφισβητεί τον ίδιο του τον εαυτό.

Ο οξύς, επιθετικός κι εκφοβιστικός τρόπος που χρησιμοποίησε ο κύριος Χασάπης, οι απειλές και η σημειολογία του “αποφασίζουμε και διατάσσουμε”, αφήνουν χωρίς υπερβολή μια πικρή αίσθηση σε όλους, ανεξάρτητα από τη πολιτική θέση και την ιδεολογία του καθενός».

Η Δημοκρατική Συνεργασία καλεί τον υπουργό Παιδείας να εγκαταλείψει τις μικροπολιτικάντικες τακτικές που ανήκουν στο παρελθόν και να σεβαστεί τη νομιμότητα και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.