Για ακόμη μια χρονιά υπήρξαν Τμήματα όπου για την εισαγωγή σε αυτά απαιτήθηκαν βαθμοί λίγο πάνω από το 0. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας όπου ο τελευταίος εισακτέος είχε μέσο όρο στα 7 μαθήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, 2,17 ενώ στα δυο βασικά μαθήματα είχε άθροισμα 2,5.

Σημειώνουμε ότι όλα τα Τμήματα, όπου οι τελευταίοι επιτυχόντες κατάφεραν να εισαχθούν με χαμηλές βαθμολογίες, απαιτούν εξέταση σε Ειδικά Μαθήματα στα οποία η επίτευξη της βάσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικήσει κάποιος θέση εισαγωγής. Πρόκειται για Τμήματα Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια ενώ από τα Τμήματα των Πανεπιστημίων χαμηλούς βαθμούς εισαγωγής απαιτούσαν τα Ιταλικής και Γερμανικής Φιλολογίας. Οι τελευταίοι επιτυχόντες σε αυτά τα Τμήματα έγραψαν πάνω από 10 στα ειδικά μαθήματα αλλά χαμηλές βαθμολογίες στα υπόλοιπα

Στην Ιταλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης ο τελευταίος εισακτέος είχε μέσο όρο μαθημάτων 3,37 ενώ το άθροισμα σε Αρχαία και Ιστορία ήταν 4,3. Στο Γερμανικής Φιλολογίας στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα ο μέσος όρος των βαθμών του τελευταίου εισακτέου 3,88 ενώ το άθροισμα των βαθμών σε Αρχαία και Ιστορία ήταν 5,6.

Από τα τμήματα που δεν απαιτούν εξέταση σε ειδικό μάθημα με μέσο όρο 6,84 στα 7 εξεταζόμενα μαθήματα εισήχθη ο τελευταίος εισακτέος με την κατηγορία του 90% στο Διοίκησης- Επιχειρήσεων και Οργανισμών – Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Καλαμάτα ενώ Βαθμό Πρόσβασης 7,13 είχε ο τελευταίος επιτυχών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στα Γρεβενά.

pp1

Καλόγηρος Βασίλειος