Έσπασαν ρεκόρ τα σχόλια που κατατέθηκαν στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας καθώς ο αριθμός τους ξεπέρασε τελικά τις 6.000 φθάνοντας τα 6050 σχόλια.

Τα περισσότερα εξ αυτών αφορούσαν τις ρυθμίσεις για τους αναπληρωτές καθώς οι εκπαιδευτικοί κατέθεσαν 3.528, ξεπερνώντας ακόμα και τον σχολιασμό για το νόμο 3848 που έφερνε αλλαγές στον τρόπο διορισμού.

Θυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο φέρνει άνοιγμα πινάκων από το 2010 και έπειτα χωρίς όμως την διπλή προσμέτρηση των δυσπρόσιτων σχολείων της περιόδου 2010-14. Υπάρχει ρύθμιση για την προϋπηρεσία στην Ειδική Αγωγή και την προσμέτρησή της στους πίνακες Γενικής Εκπαίδευσης που έχει προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων στους αναπληρωτές. Επίσης καταργείται η ποινή του διετούς αποκλεισμού για όσους αναπληρωτές δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται ενώ υπάρχουν ρυθμίσεις και για τις άδειες των αναπληρωτών.

Η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώθηκε με τον υπουργό Παιδείας να ευχαριστεί όλες και όλους που συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».

«Η διαβούλευση συγκέντρωσε πληθώρα σχολίων από πολίτες, θεσμικά όργανα των Α.Ε.Ι. και των ερευνητικών κέντρων, ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων. Η πλειονότητα των σχολίων έχει ως σκοπό τη βελτίωση του σχεδίου νόμου.

Ήδη επεξεργαζόμαστε τα σχόλια αυτά, τα οποία θα λάβουμε σοβαρά υπ’ όψη στη διαμόρφωση της τελικής μορφής του σχεδίου νόμου» αναφέρει ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Καλόγηρος Βασίλειος