Αύριο θα ανακοινωθούν, εκτός απροόπτου, οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί ξεπερνούν τις 8.000 και συγκεκριμένα φθάνουν τις 8.248, δηλαδή είναι στα επίπεδα του 2014.

Στη Β/θμια τα τελευταία χρόνια ικανοποιείται αρκετά μικρός αριθμός μεταθέσεων σε αντίθεση με την Α/θμια. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παραθέτουμε, τα τελευταία 4 χρόνια μόνο το 2012 το ποσοστό ικανοποίησης έφθασε σε διψήφιο ποσοστό και συγκεκριμένα 16.4%. Τόσο το 2013 όσο και το 2014 το ποσοστό ικανοποίησης, παρά τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις ήταν σε μονοψήφιο ποσοστό. Πιθανόν φέτος ο αριθμός των μεταθέσεων να είναι μεγαλύτερος από το 2014 και να επανέλθει σε διψήφιο ποσοστό.

Θυμίζουμε ότι πέρσι ο κ. Κορδής είχε κατακρίνει το γεγονός ότι το υπουργείο αποδέχτηκε τις εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ επιλεκτικά εκτός από τους κλάδους  ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01 για τους οποίους ο υπολογισμός των κενών για τις μεταθέσεις  έγινε με τις εκτιμήσεις του συστήματος. Το αποτέλεσμα ήταν να δοθούν λίγες μεταθέσεις αν και υπήρχε μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων στις πιο πάνω ειδικότητες.

pinakas pinakas1