Στις 17 και 18 Ιουνίου μπορούν οι εκπαιδευτικοί, που είναι υποψήφιοι για τις θέσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας καθώς και των εργαστηριακών κέντρων, να απουσιάσουν από τις θέσεις τους για να αυτοπαρουσιαστούν στο σύλλογο διδασκόντων.

Η διαδικασία είναι προαιρετική, πραγματοποιείται ύστερα από συνεννόηση του υποψηφίου με το σύλλογο διδασκόντων της σχολικής μονάδας που θα αυτοπαρουσιαστεί, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Σημειώνεται ότι η άδεια που τυχόν θα χορηγηθεί από την προϊσταμένη του αρχή χρεώνεται ως κανονική άδεια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας γνωστοποιεί με έγγραφό του, που διαβίβασε στη Βουλή, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ότι ο στόχος του Υπουργείου είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες επιλογής Διευθυντών και Υποδιευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του διδακτικού έτους.

Επίσης γνωστοποιείται ότι σε κενές ή κενούμενες θέσεις Διευθυντών ή υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων και υπευθύνων τομέων Ε.Κ, η διαδικασία επιλογής επαναλαμβάνεται το αργότερο εντός τριών μηνών, με απόφαση του οικείου διευρυμένου ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ.

Καλόγηρος Βασίλειος