Ένα βροχερό τελείωμα εβδομάδας πρόκειται να έχουμε από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, τουλάχιστον για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η Παρασκευή 16/06 θα ξεκινήσει με διαστήματα ηλιοφάνειας σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα παρουσιαστούν σύννεφα και διάσπαρτες μπόρες, όπως και τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στα βορειοδυτικά τμήματα της Ελλάδας, ο καιρός θα είναι από το πρωί άστατος, με τις περισσότερες μπόρες αλλά και τοπικές καταιγίδες να αναμένονται κυρίως στις ορεινές περιοχές.

Από την Πελοπόννησο μέχρι και τη Μακεδονία, αλλά και τοπικά και στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου, από το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα, αναμένονται μπόρες και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές.

Στην Αττική η Παρασκευή θα ξεκινήσει με λίγες συννεφιές, τοπικά αυξημένες. Πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες, κυρίως στα ημιορεινά-ορεινά τμήματα. Τις βραδινές ώρες, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αναμένονται το πρωί τοπικές μπόρες, κυρίως στις δυτικές-βορειοδυτικές περιοχές, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Προς τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες η κατάσταση του καιρού θα επιδεινωθεί, με διάσπαρτες μπόρες στις περισσότερες περιοχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Η έντονη αστάθεια θα διατηρηθεί και το Σαββατοκύριακο με αρκετές μπόρες και καταιγίδες, από τη Δευτέρα, όμως, η κατάσταση θα αλλάξει και οι συνθήκες στη χώρα αναμένονται καλοκαιρινές.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου: