Τεράστια προβλήματα δημιουργεί η διακοπή των δρομολογίων του πλοίου «Θεόφιλος» στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών του βορείου Αιγαίου μεταξύ τους και με τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας. Το πλοίο έχει βγει εκτός δρομολογίων από τις 5 Δεκεμβρίου και έχουν περάσει πάνω από δύο εβδομάδες χωρίς να αντικατασταθεί.

Η ΝΕΛ ενημέρωσε το γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Χαλκιώτη, πως ο «Θεόφιλος» θα αντικατασταθεί την επόμενη εβδομάδα με το πλοίο «Πηνελόπη». Μέχρι τότε η ΝΕΛ θα καλύπτει τους επιβάτες και τα οχήματα με λύσεις «μπαλώματα».

Συνήθως, βέβαια, οι γραμμές που συνδέουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τη βόρεια Ελλάδα δεν έχουν μεγάλη κίνηση. Όμως αυτή την περίοδο είναι πολλοί, και κυρίως οι φοιτητές από τη Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία που σπουδάζουν στη βόρειο Ελλάδα και επιστρέφουν στα νησιά για τις διακοπές των Χριστουγέννων ή φεύγουν από τα νησιά όπου λειτουργούν πανεπιστημιακά τμήματα, για τη βόρειο Ελλάδα.

Μια άλλη κατηγορία επιβατών είναι οι εκπαιδευτικοί και όσοι έχουν οικογένειες στη βόρειο Ελλάδα και επιθυμούν να επιστρέψουν εκεί για τις γιορτές. Αυτή την περίοδο αυξημένη είναι και η κίνηση των εμπορευμάτων.

Πηγή: emprosnet.gr