Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ζήτησε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ την άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησαν οι άσχημες καιρικές συνθήκες στην Πελοπόννησο στις 11 και 12 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Τατούλης, αμέσως μετά τον ισχυρό και παρατεταμένο παγετό ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες για το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν οι καλλιέργειες στην περιφέρεια, ιδιαίτερα στους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας.

Ο περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ μετέφερε την αγωνία και την απόγνωση των παραγωγών, ενώ ζήτησε να σταλεί άμεσα κλιμάκιο γεωπόνων, προκειμένου να εκτιμηθούν πλήρως οι ζημιές και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις των αποζημιώσεων.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «οι κόποι τους και τα έξοδα καλλιέργειας όλης της χρονιάς πάνε χαμένα και η μόνη τους ελπίδα είναι η άμεση και αντικειμενική εξατομίκευση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ».

Καταστροφές υπέστησαν οι ελαιοκαλλιέργειες (κατά τόπους αγγίζει το 100%), τα υπαίθρια κηπευτικά, εσπεριδοειδή, καλλιέργειες με αγκινάρες αλλά ακόμα και ορισμένες θερμοκηπιακές καλλιέργειες.