Επεισόδια γίνονταν πάντα αλλά πλέον τα πράγματα έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν χτες στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά η πορεία σημαδεύτηκε από πολλά και σοβαρά επεισόδια.

Κι αν αυτές οι καταστροφές ήταν έργο των κουκουλοφόρων, η επίθεση στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη δεν έγινε από ανθρώπους που είχαν κρυμμένα τα πρόσωπά τους.

Η νέα τάξη πραγμάτων, μετά ΔΝΤ εποχή, συνθέτει ένα τοπίο τρόμου στην ελληνική κοινωνία με τον κόσμο να ασφυκτιά και να μην μπορεί πλέον να κρατήσει την οργή του.

Ο προπηλακισμός του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη θορύβησε έντονα τον πολιτικό κόσμο. Βουλευτές και πολιτικοί γνωρίζουν καλά πώς οι εποχές που ήταν αρεστοί στην κοινωνία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και θα φτάσουν στο σημείο να κυκλοφορούν στους δρόμους… μεταμφιεσμένοι με περούκες και μουστάκια για να γλιτώσουν από την οργή του κόσμου.

Η πρόγευση των όσων συνέβησαν χτες το μεσημέρι στην πρωτεύουσα, ήταν η επίθεση που δέχτηκε ο Χατζηδάκης από διαδηλωτές και χρειάστηκε να τον φυγαδεύσει μια διμοιρία αστυνομικών για να τον γλιτώσει από το πλήθος. Για το περιστατικό υπήρξε σήμερα εισαγγελική παρέμβαση από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. 

Τα εκτεταμένα επεισόδια άρχισαν όταν μερίδα διαδηλωτών που βγήκε από την κεντρική πορεία που είχε φτάσει στο Σύνταγμα επιτέθηκε με αυτοσχέδιες βόμβες σε διμοιρίες των ΜΑΤ που βρισκόντουσαν έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και άρχισε ένας κλεφτοπόλεμος μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ. Δεκάδες μολότοφ έφευγαν προς κάθε κατεύθυνση με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετές εστίες φωτιάς περιφερειακά της πλατείας Συντάγματος. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και σε άλλα σημεία της Αθήνας ενώ μάλιστα κάποιοι έβαλαν φωτιά στα γραφεία της Βουλής, απέναντι από το κεντρικό κτήριο αλλά και στο υπουργείο Οικονομικών.

Εκτός από τις ζημιές στους γύρω δρόμους και τα καμένα αυτοκίνητα, οι κουκουλοφόροι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε τράπεζες αλλά και έξω από τη ΓΣΕΕ ενώ κάποιοι μπήκαν μέσα στο Πολυτεχνείο και συνέχισαν τη μάχη τους με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες από τη χθεσινή ημέρα…

Δείτε το βίντεο από την επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη
Χαρακτηριστικές φωτογραφίες λίγο μετά την επίθεση

Στιγμιότυπα από τη χθεσινή μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Πεδίο μάχης έγιναν και χθες οι δρόμοι της πρωτεύουσας

Τα επεισόδια έκαναν το γύρο του κόσμου