Σαν βόμβα αναμένεται να σκάσει η απαγγελία κατηγοριών για την πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, στις ποινικές διώξεις θα γίνεται λόγος μέχρι και για ανθρωποκτονία του άτυχου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Η οικογένεια του φοιτητή που συγκλόνισε το πανελλήνιο ετοιμάζεται να υποβάλει μηνύσεις μέχρι το τέλος του μήνα κατά της νέας διοίκησης της Σχολής των Ιωαννίνων, μετά την ποινή χάδι που επέβαλε στους «σκληρούς» σπουδαστές που φέρονται να ασκούσαν bullying στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος τελικά έδωσε τέλος στη ζωή του, γράφοντας τον τραγικό επίλογο στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο συνήγορος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, ουσιαστικά προαναγγέλλει «κανόνι» που θα σκάσει στη συγκλονιστική υπόθεση, αφού τις επόμενες ώρες αναμένεται να απαγγελθούν διώξεις και θα υπάρξει χαρακτηρισμός της πράξης σε αυτοκτονία ή ανθρωποκτονία.

«Εκτιμώ ότι ο εισαγγελέας δεν αποκλείεται να πειστεί ότι τελέστηκε ανθρωποκτονία και θα απαγγείλει σχετική κατηγορία σε συγκεκριμένα πρόσωπα μέσα από τη σχολή. Είμαι βέβαιος ότι τη μοιραία Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, οπότε χάθηκαν τα ίχνη του 20χρονου Γιακουμάκη, υπήρξε εμπλοκή και άλλου ατόμου το οποίο ευθύνεται για το θάνατό του. Και δεν εννοώ ότι εξώθησε το Βαγγέλη να βάλει τέλος στη ζωή του. Τότε θα μιλούσαμε για αυτοκτονία. Μιλάω καθαρά για ανθρωποκτονία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπούκας.

Ο συνήγορος επισημαίνει ότι το σίγουρο είναι πως θα απαγγελθούν κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη και’ εξακολούθηση και παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση για τα γεγονότα που έγιναν σε προγενέστερο χρόνο, δηλαδή πριν από το θάνατο του 20χρονου. Όπως για παράδειγμα καψώνια που έπαιρναν τη μορφή βασανιστηρίων, πειράγματα που είχαν μετατραπεί σε άγριο bullying από ομάδα συμφοιτητών του και είχαν κάνει αφόρητη τη ζωή του άτυχου νεαρού, σε βαθμό που δεν μπορούσε πλέον να βγει ούτε από την πόρτα του δωματίου του ή να κάνει ντους με την ηρεμία του.

Υπενθυμίζεται ότι το θρίλερ του δευτεροετούς σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής στα Ιωάννινα είχε διαρκέσει 37 ημέρες και είχε λήξει με τον εντοπισμό του πτώματος του Βαγγέλη Γιακουμάκη σε ένα λασπωμένο χωράφι σε κοντινή απόσταση από τη Σχολή.