Για τις ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου Κωφών, στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, θα διατεθούν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το φετινό αθλητικό ραντεβού «Panorama Charity Fun Run», το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Ο στόχος που έχει βάλει η διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου είναι να εφοδιαστούν όλες οι τάξεις με διαδραστικούς πίνακες και υπολογιστές, ώστε τη νέα χρονιά να γίνει ευκολότερο και πιο ενδιαφέρον το μάθημα για τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο.

Την επιταγή με το συνολικό ποσό θα παραλάβει, το απόγευμα, εκπρόσωπος του σχολείου, στη διάρκεια εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Πανοράματος.

Στο Δημοτικό Σχολείο Κωφών του Πανοράματος φοιτούν μαθητές ηλικίας από 7 – 15 ετών με κώφωση, που χρησιμοποιούν ακουστικά βαρηκοΐας ή κοχλιακό εμφύτευμα, όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από τους γύρω νομούς.

Το σχολείο συστεγάζεται με νηπιαγωγείο, γυμνάσιο και λύκειο για κωφούς και βαρήκοους μαθητές, έτσι ώστε να προσφέρεται συνεχόμενη και ολοκληρωμένη εκπαίδευση. «Θέλουμε την καλύτερη εκπαίδευση γι’ αυτά τα παιδιά. Είναι δικαίωμά τους και δικό μας καθήκον να τους την προσφέρουμε», ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η διευθύντρια Παρασκευή Ναούμη.

Παράλληλα, στην αποψινή εκδήλωση, θα τιμηθούν περισσότεροι από 100 εθελοντές που στήριξαν το «Panorama Charity Fun Run» και βοήθησαν στον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της δράσης.