Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση του Συμβουλίου Μουσείων του ΥΠΟΠΑΙΘ με απόφαση τού υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά και του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη.

Η νέα σύνθεση του Συμβουλίου Μουσείων του ΥΠΟΠΑΙΘ είναι η εξής:

1. Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΥΠΟΠΑΙΘ, ως Πρόεδρος, αναπληρούμενη από την Ελένη Σβολοπούλου, Νομική Σύμβουλο του Κράτους στο ΥΠΟΠΑΙΘ.

2. Ευγενία Γατοπούλου, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του ΥΠΟΠΑΙΘ, αναπληρούμενη από την Ανδρονίκη Μιλτιάδου, πολιτικό μηχανικό, Προϊστάμενη της Ειδικής Υπηρεσίας Προβολής και Αξιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σύγχρονης Δημιουργίας.

3. Έλενα Κόρκα, Προϊστάμενη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΟΠΑΙΘ, αναπληρούμενη από την Ανθή Μπάτζιου – Ευσταθίου, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

4. Μάριος Κωστάκης, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΟΠΑΙΘ, αναπληρούμενος από τον Γεώργιο Καλαμαντή, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΥΠΟΠΑΙΘ.

5. Σουζάνα – Χούλια Καπελώνη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μουσείων, αναπληρούμενη από τη Νικολέττα Σαραγά, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη του Τμήματος Εκθέσεων της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠΟΠΑΙΘ.

6. Αικατερίνη Δελλαπόρτα, αρχαιολόγος, Προϊσταμένη του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, αναπληρούμενη από τον Γεώργιο Κακαβά, αρχαιολόγο, Προϊστάμενο του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου.

7. Πολυξένη Αδάμ – Βελένη, αρχαιολόγος, Προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, αναπληρούμενη από την Στυλιανή Μανδαλάκη, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

8. Μαρία Λαγογιάννη, αρχαιολόγος, Προϊστάμενη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, αναπληρούμενη από τη Δέσποινα Ζερνιώτη, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης.

9. Διονύσιος – Κλεισθένης Ζαχαρόπουλος, Διευθυντής του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, αναπληρούμενος από την Μαρία Τσαντσάνογλου, Διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

10. Ιωάννα Παπαντωνίου, Διευθύντρια του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, αναπληρούμενη από τον Αλέξη Καλοκαιρινό, Διευθυντή του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

11. Σοφία Στάικου, Πρόεδρος του ΔΣ του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, αναπληρούμενη από την Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας.

12. ‘Αννα Καφέτση, διδάκτωρ Αισθητικής Ιστορίας της Τέχνης, αναπληρούμενη από τον Νικόλαο Καλτσά, αρχαιολόγο, επίτιμο Διευθυντή ΥΠΟΠΑΙΘ.

13. Όλγα Ζαχαριάδου, αρχαιολόγος, αναπληρούμενη από την Αναστασία Δρανδάκη, αρχαιολόγο, επιμελήτρια Μουσείου Μπενάκη.

14. Σταματία Χατζηνικολάου, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του ICOM, αναπληρούμενη από την Ευγενία Αλμπάνη, αρχιτέκτονα και μέλος του Ελληνικού Τμήματος του ICOM.

15. Φώτιος Προβατάς, Αντιδήμαρχος Αθηναίων, αναπληρούμενος από τον Ευάγγελο Μπαρμπάκο, Δημοτικό Σύμβουλο Καλλιθέας.

16. ‘Αλκηστις Παπαδημητρίου, αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, αναπληρούμενη από την ‘Αννα – Βασιλική Καραπαναγιώτου, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

17. Παρασκευή Καλαμαρά, αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, αναπληρούμενη από την Ολυμπία Βικάτου, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας.

18. Αναστασία Λαζαρίδου, αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, αναπληρούμενη από την Ελένη Μελίδη, Λαογράφο, Προϊστάμενη του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη.

19. Αλεξάνδρα Μπούνια, αρχαιολόγος – μουσειολόγος, αν. Καθηγήτρια Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναπληρούμενη από την Ανδρομάχη Γκαζή, αρχαιολόγο – μουσειολόγο, Επίκουρη Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου.