Τη διασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την προσαρμογή των δημοτικών παιδικών σταθμών στο νέο θεσμικό πλαίσιο, ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ η οποία επεξεργάσθηκε και το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αδειοδότηση των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Στο σχέδιο αυτό αφού ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις των μελών της Επιτροπής θα εισαχθεί προς λήψη απόφασης από το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Συζήτηση έγινε και για τις προτάσεις του Συλλόγου των Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών για τις οποίες διατυπώθηκαν ενστάσεις.

Σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ τονίζεται ότι σήμερα οι δήμοι της χώρας με το δίκτυο των χιλιάδων κοινωνικών δομών που διαθέτουν, προσφέρουν ποιοτικές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες, αλλά και στις ευάλωτες ευπαθείς ομάδες και ως εκ τούτου ζητά την διασφάλιση της λειτουργίας τους, την ενίσχυση και την αναβάθμισή τους.

Επίσης, η Επιτροπή στηρίζει τη θέσεις του Συλλόγου των Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ),απορρίπτοντας κατηγορηματικά την πρόταση του Συλλόγου των Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών για κατάργηση των σημαντικών αυτών δομών.