Η γιορτή των λαών και των χρωμάτων είναι μια παράδοση που συνεχίζει εδώ και 11 χρόνια το Byron College.

Mε την ενεργό συμμετοχή των πρεσβειών που στηρίζουν το φεστιβάλ, αλλά και τη συνδρομή ξένων συγκροτημάτων, πολιτιστικών συλλόγων και φυσικά των μαθητών, καθηγητών, γονέων και φίλων του σχολείου, οι επισκέπτες θα κάνουν ένα μικρό «ταξίδι στον κόσμο» με περισσότερους από 30 σταθμούς – όσες δηλαδή οι χώρες που συμμετέχουν!

Σε ένα περιβάλλον που το χαρακτηρίζει η πολυ-πολιτισμικότητα, η κάθε χώρα «φέρνει» τις δικές της γεύσεις από την τοπική της Κουζίνα, τα Παραδοσιακά Χειροτεχνήματα, τις Εθνικές Φορεσιές, τις Μουσικές, τα Τραγούδια και τα χορευτικά δρώμενα που μπλέκουν μοναδικά σε ένα χρωματιστό πανηγύρι.

To χορευτικό πρόγραμμα ξεκινά με ένα γλυκό ελληνικό παραδοσιακό γαϊτανάκι που θα μας ταξιδέψει στην Ινδία, την Κρήτη, την Αμερική, τη Γεωργία, τη Σενεγάλη,… και σε πολλούς άλλους σταθμούς για να μας οδηγήσει στη Βραζιλία με ένα show τύμπανων που θα κλείσει δυναμικά τη βραδιά.

Η γιορτή είναι ένας ύμνος στην προώθηση της φιλίας και του αλληλοσεβασμού και το κάλεσμα είναι ανοιχτό για όλους όσους θέλουν να παρευρεθούν στο ραντεβού αυτής της παγκόσμιας συνάντησης στο Γέρακα Αττικής.

– Πότε: Το Σάββατο 30 Μαΐου στις 7:00μμ.

– Τιμή εισόδου: 7 ευρώ, Δωρεάν για τα παιδιά μέχρι 5 ετών

– Τηλ. Κρατήσεων: 210 6047722-5

– Πού: Εγκαταστάσεις του Byron College (Φιλολάου 7, Γέρακας)

Το Byron College είναι διεθνές Σχολείο, με μαθητές ηλικίας 3 -18 ετών, από τουλάχιστον 40 διαφορετικές χώρες του κόσμου, που λειτουργεί βασισμένο στο Βρετανικό εκπαιδευτικό πρότυπο με την έγκριση του Βρετανικού Υπουργείου Παιδείας.

Από το 1986 δημιουργεί με υψηλά ακαδημαϊκά πρότυπα, ήθος και συνέπεια τους παγκόσμιους πολίτες του αύριο, χτίζοντας γέφυρες μεταξύ των πολιτισμών κι εμπνέοντας τη δημιουργικότητα και τις ανθρωπιστικές αξίες που υπαγορεύει μια κοινωνία που θέλει να εξελίσσεται κοιτώντας το μέλλον με αισιοδοξία.