Ελεύθερη χωρίς όρους, αφέθηκε χθες μετά την απολογία της, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, μια δασκάλα δημοτικού σχολείου, κατηγορούμενη για έκθεση σε κίνδυνο μαθήτριας που πάσχει από διαβήτη.

Σύμφωνα με καταγγελία των γονέων του παιδιού, η δασκάλα επέδειξε «ανάλγητη και επικίνδυνη συμπεριφορά» για την ζωή του διαβητικού παιδιού και ενώ την 7η ώρα του προγράμματος διδασκαλίας, παρότι γνώριζε το πρόβλημά του, της ζήτησε να φάει γιατί αισθανόταν δυσφορία, εξαιτίας υπογλυκαιμίας, εκείνη αρνήθηκε.

Αποτέλεσμα ήταν το παιδί, όταν σχόλασε, να μιλά ασυνάρτητα και το ζάχαρό του να φτάσει στα 370. Το παιδί δηλαδή έφτασε κοντά στο διαβητικό κώμα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη Δημοκρατική το παιδί, που πάσχει από ζακχαρώδη διαβήτη από την ηλικία των 16 μηνών, φοράει αντλία ινσουλίνης από 26 μηνών 24 ώρες το 24ωρο.

Οι γονείς διατείνονται ότι η δασκάλα δεν θύμιζε στο παιδί τα ισοδύναμά του και όταν εκδηλωνόταν πρόβλημα έλεγε ότι είχε «ξεχάσει».

Απολογούμενη ενώπιον της κ. Ανακρίτριας η δασκάλα απέδωσε την καταγγελία σε βάρος της σε εσωτερικές – ενδοσχολικές προστριβές και παραταξιακές αντιλήψεις, που επέτειναν, υποδαύλισαν και πυροδότησαν μια ήδη προκατειλημμένη αρνητική στάση των γονέων μαθήτριας στο πρόσωπό της.

Όσον αφορά το υπογλυκαιμικό επεισόδιο, που ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου σε ένορκη κατάθεσή του και η μητέρα του παιδιού για την άνοιξη του 2013, υποστήριξε, ότι δεν το γνωρίζει, γιατί δεν την ενημέρωσε ποτέ κανείς, ούτε ο διευθυντής, ούτε και η μητέρα.

Ανέφερε εξάλλου ότι σύμφωνα με Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και εγκύκλιο, οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να έχουν τις απαραίτητες ιατρικές ή φαρμακευτικές γνώσεις, ώστε να συνεισφέρουν με εξειδικευμένες πράξεις (χορήγηση φαρμάκου από το στόμα ή σε ενέσιμη μορφή) σε ειδικού τύπου ασθένειες των μαθητών (εφηβικός ζαχαρώδης διαβήτης, επιληπτικές κρίσεις κ.α.) αλλά και σε εποχιακές ιώσεις.