Πριν λίγες μέρες η Μαριλένα είχε τα γενέθλιά της και έκανε μια ευχή: Να μπορέσει και αυτή να πάει σε μια παιδική χαρά και να παίξει με ασφάλεια παρέα με τα αδέρφια, τους φίλους και τους δύο αγαπημένους της σκύλους, την Ήρα και τη Μαλού.

Η μικρή Μαριλένα έχει το δικό της ιδιαίτερο τρόπο να παίζει και να επικοινωνεί με την οικογένειά της και τους φίλους της αφού πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο που επηρεάζει τη νοητική ανάπτυξή της αλλά και την κινητική της κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά, η Μαριλένα είναι σήμερα έντεκα χρονών και δίνει έναν καθημερινό αγώνα με χαμόγελο, αισιοδοξία και μοναδική δύναμη.

Οι εθελοντές του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) με την υποστήριξη του προγράμματος Pets for Kids από το Pedigree και το Whiskas φρόντισαν η ευχή της να γίνει πραγματικότητα. Έτσι, διαμορφώθηκε στην αυλή του σπιτιού της μια παιδική χαρά κατάλληλα προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις επιθυμίες της Μαριλένας. Η μέρα των γενεθλίων της Μαριλένας γέμισε χαμόγελα και παιδικά γέλια, παιχνίδια και αγκαλιές με την Ήρα και τη Μαλού, που ήταν εκεί να τη συντροφεύουν.

Είναι σημαντικό παιδιά σαν την Μαριλένα, παιδιά με αξιοθαύμαστη δύναμη και θάρρος, με μεγάλη όρεξη για ζωή, να τα βλέπεις να χαμογελάνε και να παίρνουν δύναμη να συνεχίσουν. Η μητέρα της Μαριλένας, φανερά συγκινημένη από την εκπλήρωση της ευχής από το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) με την υποστήριξη του προγράμματος Pets for Kids, σημείωσε πόσο καλό κάνει στη Μαριλένα να νιώθει την αγάπη του κόσμου:

«Αυτή η ευχή που έγινε πραγματικότητα έδωσε ακόμα περισσότερο θάρρος στη Μαριλένα μας και σε εμάς ακόμα περισσότερο πείσμα να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Είναι ωραία να βλέπεις το παιδί σου να γελάει και να παίζει ανέμελο, με ασφάλεια. Η Ήρα και η Μαλού, οι δύο σκύλοι της οικογένειας, έχουν βοηθήσει πολύ την Μαριλένα στην κινητική της κατάσταση αλλά και στην συναισθηματική της ισορροπία. Πιστεύω και ελπίζω ότι με τη βοήθεια του εκπαιδευτή σκύλων θα μπορέσει η κόρη μου να περπατήσει μόνη της, χωρίς στήριξη, με τη βοήθεια των δύο φίλων της, της Ήρας και της Μαλού».

Η προσπάθεια της Μαριλένας και της οικογένειάς της δεν σταματάει εδώ. Συνεχίζεται κάθε μέρα ενάντια σε κάθε αντιξοότητα. Το πρωτοποριακό πρόγραμμα Pets for Kids εφαρμόζεται από το Pedigree και το Whiskas από το 2013 και σχεδιάστηκε για να ενισχύει και να υποστηρίζει την ευεργετική αλληλεπίδραση που έχουν τα κατοικίδια στη ζωή ενός παιδιού. Ακόμα και ενός παιδιού που χρειάζεται περισσότερη δύναμη από τα άλλα…