Με τη …σφραγίδα του Αρείου Πάγου επικυρώθηκε απόφαση με την οποία επιβλήθηκε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή σε ιδιοκτήτρια σκύλου ράτσας Λαμπραντόρ το οποίο επιτέθηκε και τραυμάτισε ένα τρίχρονο αγόρι ,την ώρα που έπαιζε, αλλά και τη μητέρα του που πήγε να το βοηθήσει.

Η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο καθώς η ιδιοκτήτρια του σκύλου άσκησε αναίρεση κατά της καταδικαστικής απόφασης που της επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί της απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο ο οποίος έκρινε πως η επίμαχη απόφαση «έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, αφού εκθέτει με σαφήνεια, πληρότητα και χωρίς αντιφάσεις ή λογικά κενά, τα πραγματικά περιστατικά, τα οποία αποδείχθηκαν από την ακροαματική διαδικασία και συγκροτούν την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή».

Ο σκύλος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, άρπαξε κυριολεκτικά το παιδί, που έπαιζε στο δρόμο, έξω από τα κάγκελα της μονοκατοικίας στην οποία ήταν φύλακας . Όταν η μητέρα άκουσε τις φωνές έσπευσε στην αυλή του σπιτικού για να βοηθήσει το 3χρονο παιδί της δέχτηκε και η ίδια επίθεση.

Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση η ιδιοκτήτρια του σκύλου

– δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην είναι δυνατόν το Λαμπραντόρ να επιτεθεί σε ανθρώπους, που περνούσαν έξω από την εξοχική οικία της,
– δεν φρόντισε να δέσει σωστά το σκύλο μέσα στην αυλή,
– δεν του τοποθέτησε φίμωτρο και
– δεν μερίμνησε να κλείσει τα κενά μεταξύ των κάγκελων της περίφραξης της αυλής ώστε να μην έχει πρόσβαση ο σκύλος.