Παρατείνεται η αντικατάσταση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης» για το χρονικό διάστημα από 25/05/2015 μέχρι 29/05/2015, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα. Το «Πρέβελης» θα εκτελεί τα δρομολόγια του «Κορνάρος» με το ίδιο μίσθωμα.

Σημειώνεται ότι το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», της εταιρείας ΛΑΝΕ, βρίσκεται για επισκευαστικές εργασίες στο Μώλο της Δραπετσώνας, ενώ μέλη του πληρώματος προχώρησαν την περασμένη Τετάρτη σε επίσχεση εργασίας, ζητώντας την καταβολή δεδουλευμένων, που φθάνουν τους 4 μήνες.

Εκπρόσωπος της ΛΑΝΕ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα, είπε ότι αυτή τη στιγμή οφείλονται από το ελληνικό δημόσιο στην εταιρεία του «Κορνάρος» 561.68O ευρώ από εκτέλεση επιδοτούμενων δρομολογίων, που έχουν εγκριθεί εδώ και 20 ημέρες αλλά δεν έχουν κατατεθεί. Επίσης τόνισε ότι έχουν κατατεθεί δικαιολογητικά από τη ΛΑΝΕ για είσπραξη μισθωμάτων από επιδοτούμενα δρομολόγια ενός ακόμα ποσού 600.000 ευρώ, ενώ η εταιρεία ετοιμάζεται να καταθέσει και νέα δικαιολογητικά για άλλα 600.000 ευρώ από εκτέλεση δρομολογίων.

«Αν δεν μας δώσουν χρήματα το “Βιτσέντζος Κορνάρος” δεν πρόκειται να ξεκινήσει. Είναι άγνωστο πότε θα μας πληρώσουν, και η εταιρεία οφείλει χρήματα για επισκευαστικές εργασίες αλλά και οφειλές σε μισθούς πληρωμάτων» τόνισε το στέλεχος της εταιρείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.