Την πραγματοποίηση έργων στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου του βόρειου Έβρου, στο οποίο καθημερινά κινείται μεγάλος αριθμός κατοίκων της περιοχής, ανακοίνωσε σήμερα η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας.

Από τα μέσα Μαΐου έως και τις αρχές Οκτώβρη 2015 θα ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικά δίκτυα του νομού λόγω εργασιών συντήρησης εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου νοτίως του ποταμού Ερυθροποτάμου.

Οι επεμβάσεις αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος, με στόχο τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας αφορούν τα τμήματα: πρωτεύον επαρχιακό οδικό δίκτυο Διδυμότειχο – Κυανή – Μεταξάδες – Πολιά (βόρεια είσοδος) – Λάδη, πρωτεύον επαρχιακό οδικό δίκτυο Μάνδρα – Πρωτοκκλήσι – Κυριακή – Μικρό ∆έρειο, δευτερεύον επαρχιακό οδικό δίκτυο Σιδηρώ – Κυριακή – Πρωτοκκλήσι – Μαυροκκλήσι – Βρυσικά – Ευγενικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο από Μικρό ∆έρειο έως Μεταξάδες.

Η εκτέλεση των εργασιών θα γίνει µε σήμανση, όπου θα είναι σαφής ο ορισμός της ζώνης έργων και θα διασφαλίζεται η ομαλή κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων, για την απρόσκοπτη εκτέλεση των έργων. Επίσης οι εργασίες θα πραγματοποιούνται τμηματικά και για μήκος ζώνης έργου, τέτοιο ώστε, να ολοκληρώνονται κάθε φορά στο φως της ημέρας και η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται με εναλλάξ κυκλοφορία των δύο κατευθύνσεων.