Ένας ξεχωριστός αγώνας δρόμου χωρίς τερματισμό και χωρίς νικητές λαμβάνει χώρα από την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να συγκεντρωθούν 20.000… χιλιόμετρα τα οποία θα εξαργυρωθούν προσφέροντας ένα σημαντικό ποσό σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Το κάθε χιλιόμετρο που διανύει ο κάθε συμμετέχοντας στο «Τρέξε χωρίς Τερματισμό», αντιστοιχεί σε 0,50 ευρώ, με τελικό στόχο τις 20.000 χλμ με τρέξιμο και περπάτημα, ώστε να μπορέσουν να ενισχυθούν ουσιαστικά πέντε κοινωφελή ιδρύματα.

Ήδη μέχρι την δεύτερη μέρα περισσότεροι από 2.000 πολίτες είχαν περάσει από τη ΔΕΘ για να τρέξουν ή να περπατήσουν. Ανάμεσά του ωστόσο υπάρχουν κι εκείνοι που έκαναν πράξη το «τρέξε χωρίς τερματισμό» καθώς δεν σταμάτησαν να τρέχουν ή να περπατούν ούτε λεπτό! Μέχρι στιγμής πρώτος σε χιλιόμετρα είναι ο Λαρισαίος, Νίκος Νάτσης, ο οποίος σταμάτησε να τρέχει αφού «έγραψε» 140 χιλιόμετρα. Παρόμοιο μακρύ δρόμο ακολούθησε κι ο Νότης Κοκωνιάς ο οποίος έτρεξε 130 χιλιόμετρα χωρίς να σταματήσει καθόλου. Τρίτος της παρέας είναι ο Γιώργος Στεργιάδης με 101 χιλιόμετρα.

Δρομείς από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από άλλες πόλεις της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, αγκάλιασαν από το πρώτο λεπτό τον 2ο «Τρέξε χωρίς Τερματισμό» αγώνα δρόμου, που πιάνοντας το στόχο των 20.000 χιλιομέτρων θα στηρίξει το έργο του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, του Ορφανοτροφείου Θηλέων «Μέλισσα», του Ανοικτού Πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Λάμψη» και του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας.

Ο κόσμος που θέλει να συμμετάσχει προσφέροντας «τα βήματά του» δεν έχει παρά να περάσει από την Έκθεση, να πάρει το τσιπάκι του και να τρέξει ή να περπατήσει μέρα ή νύχτα, 24 ώρες όλο το 24ωρο, στην ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ, και μπορεί να το κάνει ξανά και ξανά στο διάστημα των 72 ωρών που διαρκεί ο αγώνας.

Άνδρες, γυναίκες, μικροί, μεγάλοι, οικογένειες, ομάδες πολιτών, συνάδελφοι, αθλητές και αθλήτριες, όλοι μαζί μετατρέπουν την προσωπική τους διασκέδαση και άθληση σε κοινωνική προσφορά, γιατί αυτό είναι το μεγαλείο του μαζικού αθλητισμού!