Ξεκίνησε το πρωί η συγκέντρωση τροφίμων στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης «Παίρνεις ανάσα, δίνεις ζωή», που διοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμος Θεσσαλονίκης, με στόχο τη διανομή τους στα συσσίτια απόρων.

Πάνω από 70 κιλά τρόφιμα μακράς διαρκείας μαζεύτηκαν λίγη ώρα μετά την έναρξη της δράσης, μπροστά από το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου οι υπεύθυνοι θα βρίσκονται κάθε μέρα μέχρι την Παρασκευή, από τις 10 το πρωί ως τη μία το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ.

«Τη στιγμή που στα συσσίτια των εκκλησιών και των άλλων καθιδρυμάτων σιτίζονται 11.000 άνθρωποι σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και 17.400 άτομα στο σύνολο και των επτά νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κάθε προσφορά έχει αξία, δεν είναι σταγόνα στον ωκεανό. Ο καθένας μας μπορεί κάτι να προσφέρει και αυτό μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά στη δράση μας. Παράλληλα, ο κόσμος γίνεται κοινωνικά πιο ευαίσθητος» αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρης Αηδονόπουλος.

«Οι περισσότεροι είναι ιδιαίτερα ευγενείς καθώς δεν παίρνουν ούτε το λουλουδάκι ή το βιβλίο που προσφέρουμε ως αντίδωρο. Πολλοί μαθαίνουν εκείνη τη στιγμή για την προσπάθειά μας και μέσα σε μισή ώρα επιστρέφουν με σακούλες στα χέρια» προσθέτει.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες, ενώ θα γίνει συνεννόηση με τους φρουτοπαραγωγούς, τους αγρότες και τους καλλιεργητές των αγροτικών περιοχών ώστε αντί για λουλούδια και βιβλία να προσφέρονται λίγα φρούτα σε όσους επιθυμούν να συμβάλλουν στη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας.

(Φωτογραφία αρχείου)