Ζημιά σημειώθηκε προ ημερών στο τμήμα ηλεκτρονικών υπολογιστών και των servers στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και, σύμφωνα με τη διοίκηση του ιδρύματος, εξετάζεται η περίπτωση δολιοφθοράς.

Η καταγγελία, από πλευράς της διοίκησης, έγινε χθες στην Ασφάλεια Ρεθύμνου και, όπως δηλώθηκε, η ζημιά προήλθε από ενεργοποίηση του συστήματος πυρόσβεσης στο χώρο των υπολογιστών, με αποτέλεσμα την καταστροφή τους, η οποία, σε ό,τι αφορά το κόστος,ανέρχεται στο ποσό των περίπου 20.000 ευρώ.

Στην καταγγελία γίνεται λόγος για ένα άγνωστο άτομο που εισχώρησε στο υπόγειο του νοσοκομείου – όπου είναι και το τμήμα με τους servers – πάτησε το κουμπί της πυρασφάλειας και τα νερά έπεσαν πάνω στα ηλεκτρονικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι υπεύθυνοι της μηχανογράφησης κάνουν λόγο για την ανάγκη εκτεταμένου ελέγχου στα μητρώα ασθενών και του νοσηλευτικού ιδρύματος, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν χαθεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

Το έργο της Ασφάλειας είναι δύσκολο, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για το πρόσωπο που μπορεί να εμπλέκεται στην όποια δολιοφθορά, ούτε υπάρχουν και καταγεγραμμένες κινήσεις στο χώρο.