Διακόσιοι σαράντα τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, πρόκειται να διατεθούν στο μπαζάρ βιβλίου, που διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Μουσείο, στο κτίριο της οδού Πειραιώς, από την Πέμπτη 14 μέχρι και την Κυριακή 17 Μαΐου 2015.

Η φυσιογνωμία, τα ενδιαφέρονται και οι δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη καθρεφτίζονται στις θεματικές κατηγορίες των εκδόσεων και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Ευρωπαϊκή Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική, τη Νεοελληνική ιστορία και τη Φιλολογία.

Ανάμεσα στα βιβλία που θα διατεθούν φέτος, και μάλιστα με έκπτωση από 50% και ως 70%, είναι:«Ghika και η Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία του Μεσοπολέμου», «Αθήνα 1839-1900. Φωτογραφικές μαρτυρίες», «Βασίλης Φωτόπουλος», «Ελληνικές θάλασσες», «Ι. Μόραλης. Άγγελοι, μουσική, ποίηση», «Κάρολος Κουν. Οι παραστάσεις», «Κριεζώτου 3. Το σπίτι, το εργαστήρι και η Πινακοθήκη του Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα», «Κώστας Μπαλάφας. Η χώρα μου», «Κώστας Μπαλάφας. Φωτογραφικές μνήμες από τη σύγχρονη Ελλάδα», «Νικόλαος Τομπάζης (1894-1986). Ινδίες – Ελλάδα», «Νίκος Εγγονόπουλος. Ο ζωγραφικός του κόσμος», «Ο κόσμος του Διονύση Φωτόπουλου», «Οικονομόπουλος. Φωτογράφος κ.ά.»