Όσο περνάει ο καιρός, μειώνεται ο αριθμός των συνεντεύξεων για δουλειά που γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο. Πολλές πολυεθνικές κυρίως εταιρείες προτιμούν την ευκολία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Skype.

Ωστόσο, η προσωπική επαφή, στην τελική κυρίως ευθεία, είναι πολύ σημαντική, ειδικά όταν πρόκειται για υψηλή θέση. Σύμφωνα με ειδικούς στη διαχείριση προσωπικού, υπάρχουν τέσσερα πράγματα που μπορεί να σας στοιχίζουν μία δουλειά:

1. Μαλλιά
Μπορεί να μην έχετε τα χρήματα, το χρόνο ή την όρεξη να φτιάξετε τα μαλλιά σας πριν από μία σημαντική συνέντευξη, όμως τα μαλλιά «είναι το στέμμα σας. Φορέστε το με υπερηφάνεια». Οι άνθρωποι που πηγαίνουν σε μία συνέντευξη με απεριποίητα μαλλιά το μόνο που καταφέρνουν είναι να τραβήξουν την προσοχή από τα προσόντα στα μαλλιά τους. Εννοείται ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φορέσετε καπέλο. Το καπέλο απαγορεύεται σε εσωτερικούς χώρους για λόγους ευγενείας.

2. Δόντια και δέρμα
Τα κίτρινα δόντια και οι δυσάρεστη αναπνοή είναι λόγοι για να μην πάρετε μία δουλειά. Το χαμόγελό σας είναι πολύ σημαντικό και πρέπει πάση θυσία να είναι λαμπερό. Ελέγξτε το πριν μπείτε στην αίθουσα όπου θα γίνει η συνέντευξη.

3. Στάση και γλώσσα του σώματος
Το να είστε σκυμμένος ή ατημέλητος δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Να είστε ευθυτενής και να σταθείτε σωστά. Το πώς παρουσιάζετε το σώμα σας δείχνει και το πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας. Ακόμη και αν δεν αισθάνεστε αυτοπεποίθηση, προσποιηθείτε.

4. Ρούχα
Προσπαθήστε πριν πάτε για τη συνέντευξη να κάνετε λίγη έρευνα για το τι φορά ο κόσμος σε αυτή την εταιρεία. Το μόνο λάθος που θα μπορούσε να γίνει σε αυτή την περίπτωση θα ήταν να είστε πολύ σπορ ντυμένος/η. Καλό θα ήταν αυτό να μη συμβεί. Από τη στιγμή που θα μπείτε στο χώρο της συνέντευξης, σας τσεκάρουν και σύντομα έχουν και την πρώτη εκτίμηση για σας, συνήθως στα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα. Φυσικά, όταν μιλάμε για τα ρούχα, είναι προφανές ότι θα χρησιμοποιήσετε το προσωπικό σας στυλ, όμως το σημαντικό είναι να είστε καθαροί, περιποιημένοι και τα ρούχα σας να είναι καλοσιδερωμένα.

Τα καλά αποτελέσματα θα ακολουθήσουν!