Σε 24ωρη απεργία που θα συνοδευτεί από συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το Λευκό Πύργο και το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, προχωρούν την Πέμπτη 7 Μαΐου οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο πώλησης πλειοψηφικού πακέτου (51%) του μετοχικού κεφαλαίου του.

Όπως επισημαίνουν, το τελευταίο διάστημα διαφαίνεται πρόθεση πώλησης του 51% μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, κάτι που αν συμβεί «θα δημιουργήσει ένα πανίσχυρο ιδιωτικό μονοπώλιο, στο οποίο θα παραδοθεί σημαντική δημόσια εξουσία».

«Η πώληση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) αντί πινακίου φακής, θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες λόγω της απώλειας του κυρίαρχου ρόλου της χώρας […] Είναι ο Οργανισμός που χρηματοδοτεί σταθερά με συνεχόμενες ροές τα δημόσια έσοδα […] Πέρυσι εισέρρευσαν από την ΟΛΘ στα δημόσια έσοδα πάνω από 42 εκατ., ποσό που φέτος θα ξεπεράσει τα 23 εκατ. Μεσοπρόθεσμα τα έσοδα είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά της πώλησης, χωρίς να συνυπολογίσουμε τα πολλαπλασιαστικά οφέλη από την αναπτυξιακή συμβολή του λιμανιού» υποστηρίζουν, σε κοινή ανακοίνωση, οι σύλλογοι και τα σωματεία των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει την πώληση και να προχωρήσει άμεσα σε επιλογές που θα αναπτύξουν το λιμάνι.