Η αγάπη περίσσεψε στην ποιμαντική κατήχηση που εξαπέλυσε ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος από το blog του προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, επειδή χαρακτήρισε «αντιπαραγωγικό» το επάγγελμα των ιερέων. Ιδαίτερα σημειώνει πως:

«Αν η παραγωγικότης ενός θεσμικού οργάνου εκρίνετο με κριτήριο τον σωματικό του τύπο… αν η παραγωγικότης ενός θεσμικού οργάνου εκρίνετο με κριτήριο την ταχύτητα στη διαδικασία παραδόσεως ενός πολιτικού σε ξένες δυνάμεις… αν επίσης η παραγωγικότης ενός θεσμικού οργάνου εκρίνετο με κριτήριο τα περιουσιακά του στοιχεία, είτε δηλ. με το πλήθος των ακινήτων, είτε με την ποιότητά τους και την χλιδή τους, (βίλλες, πισίνες κλπ)… τότε θα έπρεπε να εθεωρείτο παραγωγικώτατος

Μοναδική περίπτωση, στην οποία ο κ. Πάγκαλος θα μπορούσε να υστερήσει ως προς την παραγωγικότητα, θα ήταν η συμμετοχή του σε off-shore εταιρείες. Στον τομέα αυτό π-α-ρ-α-γ-ω-γ-ι-κ-ώ-τ-α-τ-ο-ς θεωρείται κάποιος άλλος πρ. συνάδελφός του στην Βουλή και την Κυβέρνηση, δηλ. πρ. Υπουργός, ο οποίος καταγγέλλεται ότι έχει συμμετοχή σε 180 off-shore εταιρείες.»

Να θυμίσουμε στον Παναγιώτατο ότι στην τελευταία περίπτωση η εκκλησία έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει… θαύματα!

πηγή: http://mkka.blogspot.com/2010/11/blog-post_27.html