Σώους και αβλαβείς εντόπισε αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας τους τέσσερις επιβαίνοντες και την ακυβέρνητη λέμβο τους, που αγνοείτο από την Παρασκευή το απόγευμα, περίπου 16 ναυτικά μίλια βόρεια των Οθωνών.

Αναλυτικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε ότι αγνοείτο η λέμβος «ΒΙΟΛΕΤΑ» με τέσσερις επιβαίνοντες, οι οποίοι είχαν αποπλεύσει από τους Οθωνούς με προορισμό την Κέρκυρα.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με συμμετοχή τριών πλωτών περιπολικών του Λιμενικού Σώματος, πέντε περιπολικών οχημάτων, αεροπλάνου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικοπτέρου SIKORSKY του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και 30 παραπλέοντων και πέντε αλιευτικών σκαφών, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά και βορειοανατολικά της Κέρκυρας.

Μετά από ώρες αναζήτησης, το αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε το ακυβέρνητο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή 16 ναυτικά μίλια βόρεια των Οθωνών, όπου έσπευσαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Κέρκυρας, όπου δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν τη μεταφορά τους σε νοσοκομείο. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.