Με 157 εργαζόμενους, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, ενισχύεται ο δήμος Ρεθύμνου. Σε δεκαπέντε ημέρες περίπου οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες του δήμου θα ανακάμψουν, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν υπάλληλοι διαφόρων τμημάτων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά και ταχύτητα στις δημοτικές ενέργειες.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα υπηρετήσουν για πέντε μήνες στον δήμο όπως υπαγορεύει η σύμβασή τους σε θέσεις ανάλογα με τις ειδικότητες τους και τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, «πρόκειται για θετική ασπιρίνη, η οποία ναι μεν θα ευνοήσει τις υπηρεσίες καθαριότητας, τεχνικές, τουρισμού, πολιτισμού, και οικονομικές, αλλά το διάστημα θεωρώ πως είναι πολύ λίγο. Πιστεύω πως τουλάχιστον στις θέσεις επιστημονικού προσωπικού -όπως μηχανικοί, πληροφορικής, οικονομικών- θα έπρεπε οι συμβάσεις να είναι τουλάχιστον ετήσιες, έτσι ώστε να υπάρξει και ο χρόνος απόσβεσης υπηρεσιών σε σχέση με το κόστος από τους εργαζόμενους».

Ο κ. Μαρινάκης επισημαίνει πως μέσα σε πέντε μήνες οι συμβασιούχοι δεν μπορούν να εκπαιδευτούν και να προσφέρουν διότι μόλις είναι έτοιμοι προς υπηρεσία, τελειώνει και η σύμβαση τους. Παράλληλα, όμως οι υπάλληλοι που ήδη υπηρετούν ασχολούνται για σημαντικό χρόνο με την εκπαίδευση των συμβασιούχων με ότι αυτό συνεπάγεται για τις παρεχόμενες προς των πολίτη υπηρεσίες.

Τέλος, μεγάλο ζητούμενο σε όλα αυτά τα προγράμματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, είναι η ταυτοποίηση των εργαζομένων σε σχέση με τις θέσεις και τα προσόντα τους. «Είναι απαράδεκτο, να δεχόμαστε συμβασιούχους με μεταπτυχιακό σε θέσεις καθαριότητας. Από τη μία είναι λογικό πως δεν μπορούν να αποδώσουν και από την άλλη, είναι αναξιοπρεπές από μας τους ίδιους να τους τοποθετήσουμε στην καθαριότητα μη αποδεχόμενοι τα πτυχία τους, όταν μάλιστα, μπορούν να προσφέρουν στις ειδικότητες που έχουν σπουδάσει και ειδικευτεί» αναφέρει.