Από το πρόγραμμα «Πολιτισμός: η δημιουργική πλευρά της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στη Θεσσαλονίκη», το οποίο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ), επωφελήθηκαν 130 άνεργοι, από τις συνολικά 700 αιτήσεις που κατατέθηκαν.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος «τρέχει» το συγκεκριμένο πρόγραμμα μαζί με άλλους φορείς, διοργάνωσε ημερίδα ευαισθητοποίησης των επιχειρήσεων και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ανέφερε πως από τους 130 ωφελούμενους οι 100 θα απορροφηθούν ή θα βρουν εργασία πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, ενώ οι υπόλοιποι θα δοκιμάσουν να οργανώσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση.

«Τα προγράμματα αυτά έχουν σκοπό να προσελκύσουν νέους ανθρώπους να καταρτιστούν και να επιμορφωθούν στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει και θέλω να πιστεύω ότι γίνονται κινήσεις ενίσχυσης να βρουν διέξοδο για να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους», δήλωσε η κ. Γούλα.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα οργανώσει στο πλαίσιο των δράσεων ΤΟΠΣΑ μια ακόμη ημερίδα την Τετάρτη, 6 Μαΐου, για την απασχολησιμότητα και τον πολιτισμό, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο με τη βράβευση της πιο καινοτόμου ιδέας.