Συμφωνία ανάπτυξης, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επαρχίας Κινχάι της Κίνας, για την προαγωγή εμπορικών και οικονομικών συνεργασιών, στους τομείς της ενέργειας, του πολιτισμού, του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων, υπογράφηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον κυβερνήτη της Κινχάι της Κίνας Χάο Πένγκ.

Ο Κινέζος αξιωματούχος που επισκέφθηκε την Τρίπολη κατά την συνάντησή του με τον περιφερειάρχη, αφού παρουσίασε την επαρχία του, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της Κυβέρνησής του για συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, επισημαίνοντας παράλληλα κυρίως την αναγνωρισιμότητά της στη διεθνή κοινότητα, καθώς και τη στρατηγική θέση της στο κέντρο της Μεσογείου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύναψη της συμφωνίας με μια από τις πιο εύρωστες οικονομικά επαρχίες της Κίνας, η οποία είπε, διακρίνεται ιδιαίτερα για το επίπεδο κοινωνικής αρμονίας και ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης.

Ο κ.Τατούλης αποδέχθηκε τις προτάσεις του κυβερνήτη Χάο Πένγκ, να επισκεφθεί την επαρχία Κινχάι και να αναπτυχθεί ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας στον τομέα της οικονομίας, ειδικά στα αγροτικά προϊόντα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον τουρισμό, και να προγραμματιστούν πολιτιστικές ανταλλαγές, ώστε έρθουν εγγύτερα οι πολίτες των δύο περιοχών. Επιπλέον, πρότεινε τη διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης αλληλογνωριμίας στην Πελοπόννησο, καθώς και την οργάνωση συναντήσεων μεταξύ επιχειρηματιών με στόχο τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.