Στη μονάδα εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Γεώργιος Γεννηματάς νοσηλεύεται ο 26χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά χθες στην Καλαμάτα, από έκρηξη που σημειώθηκε σε αποθήκη διαμερίσματος στο κέντρο της πόλης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Από την έκρηξη που ήταν σφοδρή αναστατώθηκε όλο το κέντρο της Καλαμάτας και σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο διαμέρισμα, ενώ εκσφενδονίστηκαν τζάμια σε μεγάλη απόσταση. Το σημείο έχει αποκλειστεί και έχει σπεύσει κλιμάκιο πυροτεχνουργών της αστυνομίας, που ερευνά τον χώρο για να διαπιστώσει την αιτία που προκάλεσε την έκρηξη, αν και πιθανολογείται πως πρόκειται για παράνομο εργαστήρι κατασκευής κροτίδων και βεγγαλικών.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στις 5 του περασμένου Φεβρουαρίου ο 26χρονος είχε συλληφθεί μαζί με ακόμη δύο άτομα γιατί είχαν προκαλέσει εκρήξεις σε παλαιά χωματερή της Καλαμάτας. Στις έρευνες που είχαν γίνει τότε στο σπίτι του – που είναι η πολυκατοικία στην οποία σημειώθηκε χθες βράδυ η έκρηξη – είχαν βρεθεί, μεταξύ άλλων, και υλικά παρασκευής εκρηκτικών υλών.

Πηγή φωτογραφίας: tharrosnews.gr