Σε νοσοκομείο της Αθήνας, για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκαν από τη Σάμο σήμερα το απόγευμα η μετανάστρια από το Καμερούν μαζί με τα δίδυμα μωρά της που γέννησε τα ξημερώματα του Σαββάτου μέσα στην λέμβο. Η γυναίκα επέβαινε μαζί με άλλα 36 άτομα στην λέμβο, προσπαθώντας να περάσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια στα ελληνικά.

Η ιστορία εξελίχθηκε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Αγαθονησίου και η διάσωση των μεταναστών έγινε από τα στελέχη του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στα πλαίσια της μικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ποσειδών 2015».

Οι λιμενικοί είδαν μια πνευστή λέμβο να κινδυνεύει και κάποιους μετανάστες να βρίσκονται ήδη στη θάλασσα. Πλησιάζοντας και ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης, η 33χρονη έφερνε στον κόσμο πρόωρα και ενώ διένυε την 33η εβδομάδα κύησης, δύο αγοράκια.

Τα δίδυμα 1.800 γραμμαρίων και 1.820 γραμμαρίων αντίστοιχα, μαζί με τους γονείς τους και άλλες τρεις γυναίκες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας στη Σάμο και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Σάμου.

Εκεί κινητοποιήθηκαν άμεσα γιατροί και νοσηλευτές τοποθετήθηκαν άμεσα σε θερμοκοιτίδα τα δυο νεογέννητα, ενώ δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στην μητέρα. Οι υπόλοιποι τριάντα δύο μετανάστες που επέβαιναν στη λέμβο περισυνελέγησαν από ιδιωτικό σκάφος και αφού μετεπιβιβάστηκαν στο ναυαγοσωστικό, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Αγαθονησίου.