Εφαρμογές για κινητά, έρευνες για τις προτιμήσεις του καθενός, ιστοσελίδες που προωθούν τις γνωριμίες και πολλά άλλα είναι μερικά από όσα αποδεικνύουν πως το αλατοπίπερο της ζωής πρέπει να χαρακτηρίζεται ερωτικό και το θέμα του συντρόφου και του σεξ απασχολεί…Μέσα στα ποικίλα δεδομένα που έχουν μέχρι στιγμής προκύψει, μια  πρόσφατη έρευνα έρχεται να μας διαφωτίσει και ως προς το ποιες περιοχές στην Ελλάδα προτιμούν τη σχέση μιας βραδιάς από τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις.

Προσπαθώντας να αναδείξει λοιπόν τις προτιμήσεις των χρηστών του σε ό, τι αφορά το σεξ, το Blindchat.gr – site γνωριμιών και κοινωνικής δικτύωσης, έθεσε μια σειρά ερωτήσεων στους χρήστες του. Οι υπεύθυνοι ανέλυσαν τις απαντήσεις του ερωτηματολογίου και κατέληξαν σε έναν χάρτη της Ελλάδας με τις… προτιμήσεις των γυναικών αναφορικά με την ιδανική σχέση.

Με βάση τις απαντήσεις έφτιαξαν έναν χάρτη στον οποίο φαίνεται το ποσοστό των γυναικών που θα προτιμούσε μια σχέση της μιας βραδιάς, αντί για μια μακροχρόνια σχέση ανά περιφέρεια.

Η ερώτηση κλειδί που έδωσε τις απαντήσεις για το χάρτη ήταν «πόσο θα ήθελες να διαρκέσει η επόμενη σχέση σου» και οι δυνατές απαντήσεις ήταν : μία βραδιά, μερικούς μήνες, μερικά χρόνια και για πάντα.

Ο μέσος όρος πανελλαδικά των γυναικών που θα προτιμούσαν το one night stand είναι θα έλεγε κανείς χαμηλός, αφού φτάνει το 18,3%. Οι άντρες από την άλλη, προκρίνουν το σεξ της μιας φοράς σε ποσοστό 25,8%.

Όσο για την κατανομή τους σε περιφέρειες φαίνεται ότι στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο οι γυναίκες δεν πιστεύουν πάρα πολύ στους αιώνιους έρωτες με τα ποσοστά των γυναικών που θέλουν η επόμενη σχέση του να κρατήσει για πάντα να είναι κάτω από 1%. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην επαρχία είναι 29.11%. Από την άλλη στην Κρήτη, την Κεντρική Μακεδονία και την Αττική το ποσοστό των γυναικών που θέλουν η επόμενη σχέση του να είναι και παντοτινή είναι πάνω από 30% (Κρήτης: 37.84%, Κ. Μακεδονία: 30.10%, Αττική: 30.53%).

Από αντρικής πλευράς, στη Στερεά Ελλάδα μόνο το 5,29% είπε πως θέλει σχέση για μια ζωή με τους περισσότερους να αναζητούν σχέση μερικών μηνών (45,67%). Η επόμενοι λιγότερο ρομαντικοί στην Ελλάδα είναι οι άντρες της Δυτικής Μακεδονίας από τους οποίους μόνο το 16,05% επιθυμεί η επόμενη σύντροφός τους να είναι μαζί τους για πάντα. Όλα τα άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα κινούνται σε ποσοστά 23-26% με ένα εντυπωσιακό στοιχείο να είναι η σύγκρισή τους με την Κύπρο όπου οι άντρες φαίνεται να θέλουν κάτι σταθερό. Περίπου 1 στους 3 από αυτούς θέλει μία σχέση για πάντα!

Κι αν σαν πανελλαδικό ποσοστό δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το πράγμα αλλάζει αν εξετάσει κανείς κάθε περιφέρεια της Ελλάδας ξεχωριστά. Τα σκήπτρα εδώ κρατάει η Δυτική Μακεδονία όπου εκείνοι που έχουν αποτάξει τη σκέψη του αιώνιου έρωτα είναι 2 στους 5, άντρες και γυναίκες. Μάλιστα, η Δυτική Μακεδονία είναι η Περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό (40%) αλλά και τη μικρότερη διαφορά με ανάμεσα στα δύο φύλα, μόλις 0.87%.

Ακολουθούν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και αυτή της Ηπείρου με 34,18% και 33,19% αντίστοιχα. Οι δύο αυτές περιφέρειες έχουν και την ιδιαιτερότητα ότι είναι οι μόνες στις οποίες οι γυναίκες που θέλουν σχέση μιας βραδιάς είναι περισσότερες από τους άντρες.

Στο άλλο άκρο, όπου το one night stand συγκεντρώνει τα μικρότερα ποσοστά προτιμήσεων συναντάμε την Κρήτη με 9,61% στις γυναίκες, με την Ανατολή Μακεδονία και Θράκη να ακολουθεί με 14%, την Στερεά Ελλάδα με 14,48% και τη Κεντρική Μακεδονία με 15,53%. Η Κρήτη είναι και η Περιφέρεια που έχει τη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα που φτάνει το 14,41% με την αμέσως επόμενη μεγαλύτερη διαφορά να είναι στην Κεντρική Μακεδονία, 10,55%.