Θετικά στη μετάλλαξη Όμικρον διαπιστώθηκαν τα δύο ύποπτα κρούσματα κορονοϊού στην Αθήνα, στα οποία είχε αναφερθεί πρόσφατα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός είχε σημειώσει σχετικά πως «πέραν του κρούσματος στην Κρήτη, εξετάζουμε κι άλλα ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα». Είχε ξεκαθαρίσει πάντως ότι δεν συνδέονται με τον ασθενή «μηδέν», τον Έλληνα που είχε ταξιδέψει από τη Ν. Αφρική στα Χανιά.

Τα δύο κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Αθήνα είναι δύο ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Ν. Αφρική και οι οποίοι ήρθαν στη χώρα πριν επιβληθεί απαγόρευση. Ήδη ο ΕΟΔΥ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Στέφανο Ντουκάκη, διευθυντή ΕΟΔΥ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, ο ασθενής στην Κρήτη με τη μετάλλαξη Όμικρον, «πάει πολύ καλά, παραμένει ασυμπτωματικός, ενώ κάποιος άλλος από τις επαφές του δεν έχει μολυνθεί. Σήμερα έχουμε κάνει λήψεις δειγμάτων για επανεξέταση. Ο άνθρωπος ήταν εμβολιασμένος για τον κορονοϊό με τις δύο δόσεις και δεν έχει συμπτώματα».