Κάτω από τα νερά του ποταμού Στρυμόνα χάνονται χιλιάδες στρέμματα στο δήμο Εμμανουήλ Παππά, με τη στάθμη του ποταμού να ανεβαίνει όλο και περισσότερα.

«Η στάθμη των νερών στο Παραλίμνιο ανέβηκε σήμερα μισό μέτρο. Η κατάσταση επιδεινώνεται και ο καιρός δεν μας βοηθά καθόλου» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Δημήτρης Νότας.

Συνεργεία του δήμου θωρακίζουν από νωρίς το πρωί τους οικισμούς του Βαλτοτοπίου και του Πεθελινού, αναστηλώνοντας όπου είναι απαραίτητο, νέα φράγματα.

«Είμαστε στο έλεος του καιρού» δήλωσε στο Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Γιώργος Στόικος, προσθέτοντας ότι «διανύουμε ήδη την πέμπτη εβδομάδα που πνίγεται η περιοχή από τον Στρυμόνα».

«Μέχρι αυτή την ώρα οι οικισμοί δεν κινδυνεύουν, αλλά δεν ξέρουμε τον όγκο του νερού που θα συναντήσουμε, όταν ενωθούν τα νερά των παραποτάμων του Αγίου Ιωάννη και της Μπέλιτσας, με τον Στρυμόνα» δήλωσε ο Αθανάσιος Μπασδάνης αντιδήμαρχος του δήμου Εμμανουήλ Παππά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Γιώργο Καραγιαννίδη, παρότι υπάρχει αισθητή πτώση της στάθμης της λίμνης Κερκίνης, τα θυροφράγματα της λίμνης θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι την Μ. Τρίτη.

(Φωτογραφία αρχείου)