Σε θέσεις μάχης βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αντιδρώντας στις διατάξεις του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ και την εκμετάλλευση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, έχουν εξαγγείλει για την προσεχή Τρίτη, 30 του μηνός, 24ωρη απεργία. Ωστόσο, η απεργία αυτή είναι στον «αέρα», καθώς η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, έχει προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Η προσφυγή θα συζητηθεί αύριο το μεσημέρι.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για τις οργανωτικές και άλλες αλλαγές στον ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο της πολιτικής για την εξυγίανση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ.

Πάντως στο μέτωπο των συνδικάτων στις αστικές συγκοινωνίες φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί ρήγματα, με τους εργαζόμενους στην ΕΘΕΛ να διαχωρίζουν τη θέση τους, από των συναδέλφων τους στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι οποίοι προσανατολίζονται σε 24ωρη απεργία για την προσεχή Τετάρτη, πρώτη Δεκεμβρίου.