Στις 18 Μαρτίου, ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης εγκαινίασε το 7ο κατά σειρά Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και να βοηθήσει 200 τουλάχιστον οικογένειες που, λόγω κρίσης, βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.

Τα Παιδικά Χωριά SOS, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από τη μείωση των δωρεών αλλά και τους φόρους, που έχουν επιβληθεί και ισχύουν ακόμα, συνεχίζουν τη δράση τους και τη στήριξη οικογενειών, οι οποίες συνεχίζουν να βιώνουν την κρίση, πολλές δε από αυτές πλέον θεωρούνται μακρόχρονα άνεργες, με τις όποιες αρνητικές συνέπειες για τη συνοχή τους έχει αυτό.

Συμπαραστάτες των Παιδικών Χωριών SOS στη λειτουργία του νέου Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελβετίας που καλύπτουν όλες τις λειτουργικές δαπάνες του μέχρι τα τέλη του 2016, ο δήμος Πειραιά, ο οποίος προσέφερε δωρεάν τους χώρους για τη λειτουργία του και η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), η Starbucks και η Vodafone που θα καλύψουν υλικές ανάγκες των εξυπηρετούμενων οικογενειών.

Στα εγκαίνια, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κα Κορίνα Λαουλάκου, ο Υπεύθυνος Κοινωνικών Δομών της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Νικήτας Κανάκης, ο διοικητικός διευθυντής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Γιάννης Ζερβάκης, η υπεύθυνη κοινωνικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κα Ιωάννα Κιοσσέ και ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας κ. Ευάγγελος Αυγουλάς.

Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας λειτουργούν συνολικά σε επτά πόλεις της Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Καλαμάτα, την Κομοτηνή και τον Πειραιά, με στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση και την αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν θετικά στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.

Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας παρέχουν συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, μαθησιακή υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά, καθώς και υλική βοήθεια.