Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το τελευταίο 24ωρο η είδηση του θανάτου του κροκόδειλου Σήφη. Σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης, που είχε συσταθεί για την παγίδευση του κροκόδειλου, ο θάνατός του οφείλεται σε φυσικά αίτια.

Ο θάνατος του ερπετού επήλθε λόγω των παρατεταμένων χαμηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με το cretalive.gr. Συγκεκριμένα ο κροκόδειλος εντοπίστηκε νεκρός στο Φράγμα των Ποταμών, κοντά στις όχθες της λίμνης.

Ο Σήφης θα ταφεί υγειονομικά, ενώ το μουσείο Φυσικής Ιστορίας ζήτησε να πάρει τα οστά του για ερευνητικούς σκοπούς.

Στο μεταξύ, χρήστες του διαδικτύου αποφάσισαν να αποχαιρετήσουν με χιούμορ το δημοφιλές ερπετό. Έφτιαξαν μάλιστα και κηδειόχαρτο, το οποίο δημοσιεύει το e-mesara.gr.

«Τον πολυαγαπημένο μας Σήφη Κροκοδειλάκη του Νείλου, κηδεύουμε σήμερα από τον Φράγμα Ποταμών Αμαρίου.

Παρακαλούμε όπως παραστούν για στερνή φορά : Οι φωτογράφοι, οι δημοσιογράφοι, τα τοπικά και αθηναϊκά κανάλια οι ταβερνιάρηδες κ.α. για τον ύστατο χαιρετισμό .

Το σώμα του εκλιπόντος κροκοδείλου, θα ταριχευθεί και θα εκτίθεται για εκπαιδευτικούς σκοπούς στο μαυσωλείο άγριων ζώων του Μ.Φ.Ι.Κ. (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης).

Οι πάπιες, οι χήνες, τα κοτσύφια, τα κοράκια, τα σπουργίτια, τα γαρδέλια, οι γύπες, οι αητοί, οι σαμιάμιθοι, οι κολυσαύρες, οι όφιδες και η λοιπή πανίδα της περιοχής», αναγράφεται στο κηδειόχαρτο.