Ιδιαίτερα πολύς είναι ο κόσμος που έσπευσε το πρωί της Παρασκευής (26/11) στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης για να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Η κινητή μονάδα εμβολιασμού που στήθηκε στο κέντρο της πόλης αποτελεί πρωτοβουλία της 4ης ΥΠΕ και του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι πολίτες άρχισαν να σχηματίζουν ουρές, που έφτασαν μέχρι και τη Λεωφόρο Νίκης, αρκετά νωρίτερα από τις 11:00 την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των εμβολιασμών.

Οι αρμόδιοι όπως μεταδίδει το grtimes.gr μοίρασαν στον κόσμο χαρτάκια προτεραιότητας, ώστε να γνωρίζουν τη σειρά τους.

Θεσσαλονίκη: Ουρές στο εμβολιαστικό της Αριστοτέλους

Ζέρβας: Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ώστε να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί

Την κινητή μονάδα εμβολιασμού της πλατείας Αριστοτέλους επισκέφτηκε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέροντας «πρόκειται για μια πρωτοβουλία ώστε να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί και να να μπορέσουμε να κάνουμε σε αυτή εδώ την πλατεία σε μερικές μέρες τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων».

«Για άλλη μια φορά ο δήμος Θεσσαλονίκης και η 4η ΥΠΕ έφεραν τον εμβολιασμό στην καρδιά της πόλης, αυτή τη μέρα που υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην αγορά» συμπλήρωσε και προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Εκμεταλλευτήκαμε την ημέρα που ξέρουμε ότι ο κόσμος κινείται στην αγορά και προχωρήσαμε σε αυτή την πρωτοβουλία» είπε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης και διευκρίνισε ότι αντί για έξι εμβολιαστικές γραμμές που προβλέπονταν στήθηκαν οκτώ και αναμένεται να περάσουν περίπου 600 πολίτες για να εμβολιαστούν σήμερα.

«Η ανταπόκριση των πολιτών ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Υπάρχει επαρκής αριθμός εμβολίων και θα φτάσουν για όλους», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης.

Μιλώντας για τη διαδικασία, ο κ. Τσαλικάκης εξήγησε ότι οι πολίτες προσέρχονται χωρίς ραντεβού και παίρνουν ένα «χαρτάκι» για να ξέρουν τη σειρά τους και να μην ταλαιπωρούνται. «Έχουμε μοιράσει περισσότερα από 300 “χαρτάκια” και είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς, είναι μία ώρα που άρχισαν οι εμβολιασμοί. Οι πολίτες, όμως, είχαν έρθει από τις 9 το πρωί για να κάνουν πρώτη ή τρίτη δόση κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Κυρίως είναι ενήλικες, μέχρι στιγμής δεν είδαμε παιδάκια. Στις δύο Κινητές Μονάδες έχουμε κατεβάσει εννέα εμβολιαστικές γραμμές, δηλαδή οι πολίτες εξυπηρετούνται σε εννέα σημεία από τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας, τους ανθρώπους από τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί δεν είναι εδώ μόνο για τον εμβολιασμό, αλλά δίνουν πληροφορίες και απαντούν σε ερωτήσεις πολιτών για οτιδήποτε τους απασχολεί σχετικά με τον εμβόλιο», πρόσθεσε ο κ. Τσαλικάκης.

«Οι πολίτες που έρχονται είναι ενημερωμένοι, έχουν πάρει απόφαση ότι θέλουν να κάνουν εμβόλιο και είναι ευχαριστημένοι από αυτό που γίνεται εδώ και την όλη διαδικασία. Η εικόνα που έχουμε, μέχρι στιγμής, είναι ότι περισσότεροι έρχονται για να κάνουν την πρώτη δόση κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα», δήλωσε ο Γεώργιος Μπούτος, ένας από τους γιατρούς των εμβολιαστικών γραμμών.

«Ήρθα να κάνω την τρίτη δόση. Επέλεξα να έρθω εδώ γιατί η πλατφόρμα είχε μεγάλη αναμονή για ραντεβού. Προτίμησα να περιμένω μισή ώρα στην ουρά και να τελειώσω», ανέφερε ο Θανάσης Γκιουλετζής, που προσήλθε για εμβολιασμό.