Υγειονομικό υλικό αξίας 900.000 δολαρίων παραδόθηκε στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης με προορισμό τις Υγειονομικές δομές ολοκλήρου της Θράκης.

Η μεγάλη αυτή δωρεά σε νοσοκομειακά αναλώσιμα αποτελεί ένα μέρος του ευρύτερου προγράμματος GIVE FOR GEECE II το οποίο υλοποιεί η ΑΠΟΣΤΟΛΗ με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC και Ελληνοαμερικανικών ομογενειακών οργανώσεων όπως είναι η ΑΧΕΠΑ που συνέβαλε καθοριστικά στην δωρεά.

Η βοήθεια σε υγειονομικό υλικό πρόκειται να συνεχιστεί για όλο το έτος αφού οι ανάγκες των νοσοκομείων της χώρας λόγω τις κρίσης εντείνονται καθημερινά.

Στην κατεύθυνση αυτή, της χρηματοδότησης συγκεκριμένων προγραμμάτων, οι ομογενείς της Αμερικής ανταποκρίνονται σε μία παναμερικανική κινητοποίηση που συντονίζει ο IOCC στις ΗΠΑ σε συνεργασία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην Ελλάδα .
Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του για την στήριξη της ελληνικής ομογένειας της Αμερικής στις δυσκολίες που περνά η χώρα μας ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες του IOCC και στην προσφορά του κ. Μιχάλη Τζαχάρη λέγοντας ότι αποδεικνύουν κάθε μέρα με το έργο τους την πίστη τους στις αξίες και τις δυνάμεις που έχει ο Ελληνισμός.