Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής πότε θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση ρυμούλκησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», που έχει προσαράξει από χθες βράδυ με 227 επιβάτες σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, ενώ στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Οι 227 επιβάτες του πλοίου θα πρέπει να «οπλιστούν» με υπομονή, καθώς το ρυμουλκό που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο με προορισμό το σημείο όπου βρίσκεται το «Βιτσέντζος Κορνάρος», λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ, αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια.

Το πλήρωμα του ρυμουλκού δήλωσε αδυναμία λόγω του μεγάλου κυματισμού και της ασφάλειας να προσεγγίσει το νησί και θα το επιχειρήσει αφού εξασθενήσουν οι άνεμοι.

Σύμφωνα πάντως με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, και για αύριο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νότιοι άνεμοι 7 με 9 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση.

Στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αν στο λιμάνι της Κάσου επικρατούν ισχυροί άνεμοι, οποιαδήποτε προσπάθεια να αποβιβαστούν επιβάτες από το πλοίο σε κάποια άλλα μικρότερα σκάφη κρίνεται επικίνδυνη.

Το πλοίο εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Μήλος-Σαντορίνη-Ανάφη- Σητεία- Κάσος-Κάρπαθος-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδος και επιστροφή.

Μόλις το «Βιτσέντζος Κορνάρος» αποκολληθεί θα οδηγηθεί στο λιμάνι της Κάσου προκειμένου να ελεγχθεί.