Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε σήμερα άλλες τρεις προγραμματικές συμβάσεις, με συνολικό προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ- από 500.000 η κάθε μία- για έργα οδικής ασφάλειας, συντήρησης, και αναβάθμισης των δρόμων στους δήμους Αρχανών-Αστερουσίων, Γόρτυνας, και Χερσονήσου.

«Η Περιφέρεια Κρήτης μπήκε μπροστά και δημοπρατεί όλα αυτά τα σημαντικά έργα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ενδοχώρας, σε ένα καλύτερο, ασφαλέστερο δημοτικό οδικό δίκτυο στο νησί μας» ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης, κατά τη διάρκεια υπογραφής της σύμβασης.

«Πρόκειται για σημαντικά τεχνικά έργα για τη βελτίωση της εικόνας του οδικού δικτύου στα δημοτικά διαμερίσματα και στις κοινότητες όπου έχουμε μεγάλο πρόβλημα διαχρονικά, μετά και την έλλειψη οικονομικών πόρων τα τελευταία χρόνια στην αυτοδιοίκηση» είπε ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης.

«Ο δήμος έχει πάρα πολλά προβλήματα όπως όλοι οι δήμοι. Έχει προβλήματα στο αγροτικό δίκτυο, στο επαρχιακό δίκτυο, όπως, επίσης, στο οδικό δίκτυο των οικισμών» δήλωσε ο δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης. «Ήδη, έχουν δρομολογηθεί, τόσο το αγροτικό δίκτυο, όσο και το επαρχιακό δίκτυο, από την περιφέρεια και το αρμόδιο υπουργείο. Σχετικά με το οδικό δίκτυο των οικισμών, η σημερινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την περιφέρεια δρομολογεί τη λύση των προβλημάτων που έχουν οι οικισμοί του δήμου μας. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι γιατί θα μπορέσουμε να λύσουμε πολλά προβλήματα» πρόσθεσε.

Τέλος, ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, Μανόλης Κοκοσάλης, σημείωσε: «Πρόκειται για σημαντικά έργα ασφαλτοστρώσεων και τσιμεντοστρώσεων εντός οικισμών. Είναι έργα που έχουμε ανάγκη και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών το τελευταίο διάστημα, που δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στο δημοτικό και αγροτικό δίκτυο του δήμου μας. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα καλύψει κάποιες βασικές ανάγκες στο οδικό δίκτυο».