Εκτός κινδύνου νοσηλεύνται στη χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής οι έξι εκ των οκτώ τραυματιών του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή του Ιάσμου Ροδόπης στην Εγνατία Κομοτηνής-Ξάνθης. Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτό το τροχαίο 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Μάγδα Γιαμουστάρη, ανέφερε ότι από τη 1:00 τα ξημερώματα έως και τις 4:00 τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διακόμιζαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, τους 13 εκ των 15 παράτυπων μεταναστών. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Γυναίκα η μία από τους 7 νεκρούς

«Από τους 13, όλοι ενήλικες, οι πέντε ήταν ήδη νεκροί ενώ οι δύο κατέληξαν εντός του νοσοκομείου, ο ένας πολυτραυματίας στο χειρουργείο και ο δεύτερος διασωληνωμένος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ενώ είχε δηλωθεί και στο ΕΚΑΒ, αν προλάβαινε, να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καβάλας ως νευροχειρουρχικό περιστατικό με εγκεφαλικές κακώσεις, μεταφορά που ακυρώθηκε λόγω θανάτου», δηλώνει η κ. Γιαμουστάρη. Μία εκ των νεκρών είναι γυναίκα.

Σύμφωνα με τη διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής οι έξι νοσηλευόμενοι στη χειρουργική κλινική «φαίνεται ότι είναι σε καλή κατάσταση μέχρι στιγμής, αλλά θα έχουμε ακριβή εικόνα μετά την επίσκεψη των ιατρών».

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται και οι δύο τραυματίες που διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. «Έχουμε δύο άνδρες τραυματίες οι οποίοι δηλώνουν ανήλικοι. Νοσηλεύονται με κατάγματα στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου και είναι σε καλή κατάσταση, εκτός κινδύνου», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικητής του νοσοκομείου Έλενα Ροφαέλα.

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε παράνομα προς την ενδοχώρα 15 μετανάστες, προσέκρουσε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, με σφοδρότητα σε προστατευτικές μπάρες στα πλευρικά διόδια του Ιάσμου.

(εξωτερική φωτογραφία xronos.gr)