Επανέρχεται από σήμερα σε 22 γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ο αστυνομικός της γειτονιάς, μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Οι αστυνομικοί θα περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και θα επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς. Είναι η καθημερινή «επώνυμη» παρουσία της Αστυνομίας στη γειτονιά, για θέματα ασφάλειας, παραβατικότητας και συναφή ζητήματα, που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Βασική του προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων της γειτονιάς σχετικά με αιτήματα, παράπονα, καταγγελίες ή αδικήματα ενημερώνοντας τους για την εξέλιξη και πορεία των θεμάτων τους.

Οι αστυνομικοί που στελεχώνουν το θεσμό θα απασχολούνται αποκλειστικά με τα καθήκοντά του αστυνομικού της γειτονιάς, ενώ θα φέρουν πέραν του βασικού τους εξοπλισμού, ειδικό σήμα και κινητό υπηρεσιακό τηλέφωνο.

«Είχα δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, ότι ο Αστυνομικός της Γειτονιάς αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Από τη Δευτέρα ξεκινάμε. Εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή για τη συμφιλίωση της Αστυνομίας με τους πολίτες. Είμαι σίγουρος ότι οι κάτοικοι στις γειτονιές θα αγκαλιάσουν και πάλι τον Αστυνομικό της Γειτονιάς, που αυτή τη φορά έρχεται για να μείνει», δήλωσε, με αφορμή την εφαρμογή του θεσμού, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

.