Μερικώς ικανοποιημένη είναι η Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να παρατείνει την προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων για τους υποψηφίους για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβαση των εισαγομένων, μέχρι Παρασκευή 26 Νοεμβρίου.

Επίσης, το υπουργείο Παιδείας, καλεί τους υποψηφίους που επιθυμούν να δηλώσουν προτίμηση εισαγωγής σε Τμήμα ή Σχολή τα οποία εμφανίζονται ως αποκλειόμενα στο μηχανογραφικό δελτίο λόγω της πάθησής τους, να τα δηλώσουν με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86, προκειμένου να εξεταστούν από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου των δικαιολογητικών.

Όμως η Συνομοσπονδία θεωρεί ότι η λύση που έδωσε το υπουργείο είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά ημιτελής και διστακτική.

Οι δύο ημέρες παράταση δεν επαρκούν, ενώ η υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να συμπληρώσουν οι φοιτητές, ουσιαστικά, υποκαθιστά το μηχανογραφικό δελτίο δημιουργώντας περισσότερη γραφειοκρατία και αγωνία στους υποψηφίους για την τύχη της αίτησής τους.

Η Συνομοσπονδία θεωρεί ότι μεταφέρεται στον υποψήφιο όλο το βάρος ενώ θα έπρεπε να του κατοχυρώνει την ίση μεταχείριση και την ανεμπόδιστη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους.
Γι΄ αυτό οργανώνει πανελλήνιο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος στις 3 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί.