Σχηματισμός δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, εισήλθε το απόγευμα της Παρασκευής, στις 17:27, στο FIR Αθηνών, βόρεια της νήσου Στρογγύλη στα Δωδεκάνησα, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ΆΜΥΝΑς.

Στη συνεχεία, ένα από τα αεροσκάφη που συμμετείχε στον σχηματισμό, πραγματοποίησε στις 17:27 υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Στρογγύλη, στα 6.000 πόδια. Τα δύο αεροσκάφη εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 17:28.

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκε και αναγνωρίσθηκε άμεσα, από ζεύγος ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, που ευρίσκονταν στην περιοχή, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Σημειώνεται πως η υπέρπτηση πραγματοποιήθηκε ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επισκεπτόταν μονάδες στη Στρογγύλη.

Τις μεσημβρινές ώρες και ενώ ο κ. Καμμένος βρισκόταν στο Φαρμακονήσι, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, ένα τουρκικό αεροσκάφος F-16 είχε πετάξει πάνω από το νησί, σε ύψος 15.000 ποδιών.

Αύριο ο κ. Καμμένος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο για την 67η επέτειο ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων. Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνοδεύουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.