Φόβοι για νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού σήμερα, Δευτέρα, στη χώρα μετά το αρνητικό ρεκόρ του Σαββάτου με 4.696 ημερήσια κρούσματα. Το τελευταίο διάστημα σημειώνεται κατακόρυφη αύξηση όχι μόνο στον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και στον αριθμό των διασωληνωμένων και των νεκρών και οι προβλέψεις των επιστημόνων είναι κάθε άλλο παρά αισιόδοξες.

Έως και 5.000 κρούσματα τη μέρα αναμένει στο επόμενο διάστημα τόσο η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλλου, όσο και ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Στην σκιά της αναζωπύρωσης της πανδημίας, έχουν επιστρέψει στο «τραπέζι» των ειδικών οι συζητήσεις για νέα μέτρα που θα αφορούν πρωτίστως τους ανεμβολίαστους, με τις σχετικές αποφάσεις να αναμένονται την προσεχή Τετάρτη, έπειτα από τη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι τα εξής:

  • Αυστηροποίηση των ελέγχων στην εστίαση και τη διασκέδαση ώστε να διασφαλιστεί ότι ελέγχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμών και ότι όντως ανήκουν στους πελάτες που εισέρχονται κλειστούς χώρους.
  • «Σαφάρι» ελέγχων στους μικτούς ανοιχτούς χώρους καθώς σε αρκετές περιπτώσεις με νάιλον μετατρέπονται σε εσωτερικοί.
  • Αύξηση των rapid test από ένα σε δύο για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, πάντα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.
  • Συνεχίζεται παράλληλα η «μάχη» της πειθούς για την αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων.
  • Παράλληλα ενισχύεται με δυνάμεις από τον ιδιωτικό τομέα το δημόσιο σύστημα Υγείας με τη θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για την ένταξη ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία λόγω των αυξημένων αναγκών.